L'IX edició del festival La Cabina de migmetratges ha congregat a uns 8.300 espectadors en la qual ha sigut la seua edició «de major èxito». Així ho asseguraven els responsables de la trobada en una nota, després dels deu dies de certamen que van començar amb la inauguració en el Palau dels Arts el passat 3 de novembre „a la qual es van acostar 1.300 persones„, una iniciativa que deixava patent l´ambició per a l´actual edició. Pel festival han passat 18 convidats internacionals (entre directors, productors i actors) i ha aconseguit un augment de públic en 2.000 espectadors respecte a 2015.

A més, La Cabina ha ampliat el nombre d'activitats i seccions amb el Curs d'Especialització en Periodisme Cultural, impartit per Javier Tolentino (Radio 3), Visuals, en la qual han unit visuals i música en directe, i Brive Connection, en el qual es van projectar migmetratges del palmarès del festival francés. En esta novena edició, celebrada amb un pressupost de 37.500 euros, La Cabina ha superat els números d'anys anteriors.

Han sigut «onze intensos dies de projeccions en els quals el festival ha demostrat la seua consolidació com un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat i com a seu mundial del cinema narrat entre 30 i 60 minuts», subratllen els seus responsables. El públic va omplir les sales de les seues seus principals: la Filmoteca i el Centre Cultural La Nau. Sense oblidar La Fàbrica de Gel (on es va celebrar el Mediometrash) i l'Institut Francés de València, que alberga la secció Panorama Francés i Brive Connection.

I també ha hagut de penjar el cartell de sold out en set sessions, incloent la projecció especial del filme protagonitzat per Johnny Depp, The Art of the Deal, en el qual interpretava a Donald Trump, i que es va projectar el dimarts 8 de novembre coincidint amb el dia de les eleccions a Estats Units. Este va ser un dels grans anuncis del director del festival durant la presentació i consolidava el reconeixement de l´univers del cinema cap al festival, per ser únic a la seua espècie. No és una hipèrbole, La Cabina és l´únic certamen al món dedicat a este rara avis del cinema.

En esta última edició, conclouen els directors del certame, «La Cabina ha mantingut la seua identitat i la seua defensa al migmetratge i els seus creadors, fent d'ell un festival recognoscible tant pel públic com pels mitjans de comunicaci»". El certamen està organitzat per l'Aula de Cinema de la Universitat de València, CulturArts-IVAC i Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, i ha comptat amb el patrocini de Turia i Caixa Popular.