19 de noviembre de 2016
19.11.2016

Els Avetid premien la solidaritat

l´ associació que aglutina companyies de teatre i circ guardonaran a payasospital i aisge el dilluns 28 per la seua labor social francesc sanguino també rebrà l´homenatge de l´entiat

19.11.2016 | 00:07
Els Avetid premien la solidaritat

L'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (Avetid) celebrarà els seus premis el dilluns 28 de novembre al Centre del Carme, en un acte amb el que es voldrà homenatjar la tasca de les arts escèniques i als professionals de la cultura. Enguany els guardons adquirixen un to solidari, ja que premiaran les labors socials que exerceixen assosiacions com Payasospital, que porta el riure a xiquets i xiquetes hospitalitzats o AISGE per la labor d'assistència a intèrprets que realitza.

Una altra de les entitats premiades és la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, pel seu «destacat caràcter cultural, educatiu i solidari», així com la revista independent ARTEZ, que segons l´organització, realitza una «important labor de promoció de les arts escèniques». També es premiarà al grup de teatre «Assaig» de la Universitat de València, pel seu treball de recerca i formació en els seus 25 anys d´història. «Va nàixer amb l'objectiu de fer teatre en valencià i més d'1.000 alumnes han passat ja pels seus tallers. A més, ha estat una plataforma importantíssima de professionalització de molts intèrprets i companyies actuals valencianes», assegura la Avetid.

La Falla Na Jornada ha sigut l´associació cívica que ha ixit premiada en esta edició per la «seua defensa per la cultura valenciana amb una línia d'actuació molt vinculada a les arts escèniques». El professional del sector guardonat ha sigut Francesc Sanguino, director del Festival de Teatre Clàssic d´Alacant i del Teatre Principal alacantí. La seua llarga trajectòria professional com a fundador de les companyies Jácara Teatre i del Club de la Serp, així com els guardons rebuts (Premio Marqués de Bradomín, Premio Ciudad de San Sebastián, Premio Ciudad de Alcorcón,  Premio Fray Luis de León), han sigut els avals per a rebre el premi a la seua trajectòria professional.

Premi als més veterans
El premi Avetid d´Or ha sigut enguany per a les companyies Ananda Dansa i La Dependent amb més de 25 anys d´historia. La primera va guanyar el Premi Nacional de Dansa a 2006 i compta amb deu premis Max per diverses de les seues creacions. Fou creada fa ara 34 anys pels germans Rosángeles i Édison Valls, i és la companyia resident en el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna. La segona, La Dependent, és una companyia productora i gestora de teatre d'Alcoi, que naix l'any 1987. El seu projecte teatral es defineix a cavall entre la tradició i la modernitat, amb una clara voluntat de recolzar la dramatúrgia valenciana contemporània i en valencià, en els seus quasi 40 espectacles produïts. L´associació d´arts escèniques ha volgut recuperar el Premi Estimat, guardó que es lliura a la persona o institució que ha destacat per la seua estima desinteressada cap al món del teatre i el circ valencià. Manuel Cuadrado, professor titular del departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València, rebrà esta guardó el pròxim dilluns per la seua recerca en el sector. La seua principal línia d'investigació és el màrqueting en el sector de les arts, tema amb el que ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals i publicat en diferents publicacions periòdiques. Així mateix ha col·laborat amb diferents entitats de naturalesa cultural i es troba molt vinculat al món les arts escèniques valencianes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine