22 de noviembre de 2016
22.11.2016

El «Cant de la Sibil·la» anuncia que ve Nadal

La catedral acull divendres la representació de la capella de ministres, el Cor de la Generalitat i l'escolania

22.11.2016 | 04:15
El «Cant de la Sibil·la» anuncia que ve Nadal

La Capella de Ministrers dirigida per Carles Magraner interpretarà divendres a la Catedral la versió valenciana del Cant de la Sibil·la, amb el Cor de la Generalitat, dirigit per Francesc Perales i l´Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats com a preludi al Nadal.

Per cinquè any consecutiu, la Catedral de València acollirà este cant profètic, un drama paralitùrgic que, fins al segle XVI, s'escenificava en la Nit de Nadal en diferents catedrals de l'antiga Corona d'Aragó. En un concert celebrat en 2012 amb l'objectiu de «restaurar esta tradició i reflexionar sobre la vinguda de Crist al món i el més enllà», Capella de Ministrers va recuperar el Cant de la Catedral de València, hui en procés de declaració com Bé d'Interès Cultural.

La representació comptarà de nou per a la seua interpretació amb els instruments rèpliques dels àngels músics dels frescs de l'altar major de la Catedral, de 1472. Així mateix, el xiquet solista de l´Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats Alejandro Estellés, dirigit per Luis Garrido, cantarà des del púlpit interpretant a la Sibil·la i el seu profètic cant sobre el Judici Final.

A més, abans del concert, a les 19 hores, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperats també en 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563).

Per la seua banda, el Grup de Teatre Assaig i l'Associació d´Amics del Corpus escenificaran, supervisats pel director de l'Aula de Teatre de la Universitat de València, Pep Sanchís, el Sermó dels Profetes, un drama paralitùrgic del cicle del Nadal que es representava abans del Cant de la Sibil·la.

El degà de la Catedral de València, Emilio Aliaga; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el vicerrector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el director musical de Capella de Ministrers, Carles Magraner; i el conservador de patrimonio artístic de la Catedral de Valencia, Jaime Sancho, van presentar ahir l´acte.

A més, van estar presents el subdirector de Música del IVC, Leonardo Marqués; el director del Cor de la Generalitat, Francesc Perales; el gerent de la Fundació Bancaixa, Antonio Vidal, i el xiquet solista de l´Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, Alejandro Estellés.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine