El centre cultural de El Cabanyal celebrà ahir el seu primer aniversari des de la seua reapertura amb quasi 200 convidants. El Teatre El Musical (TEM) va voler organitzar esta commemoració, com a espai de gestió directa municipal, amb una festa amb entrada lliure. Els grups valencians Hits With Tits i Valle Nova van voler unir-se a la celebració, com també la DJ i artista de cabaret, Vinila Von Bismark, que li va tocar el torn més tard. Les invitacions es varen exhaurir en menys de tres hores a la seu cultural del barri, ja que l´entrada fou gratuita.

Al TEM, varen acudir ahir la regidora d´Acció Cultural de l´Ajuntament de València, Maria Oliver, així com la nova coordinadora de l´espai cultural, Olga Álvarez, que es va presentar oficiament davant dels mitjans la setmana passada, amb motiu de l´estrena de l´obra de Daniel Abreu, Premi Nacional de Dança al 2014.

Amb el nomenament de Álvarez es va tancar un any «intens», en paraules de la pròpia concejala, protagonitzat pel concurs públic per a escollir al director artístic i per la incorporació de les funcions del Teatre Escalante, depenent de la Diputació de València, a causa del seu deteriorament. De moment, la programació de l´Escalante serà assumida pel TEM fins al mes de març, encara que este període de temps es podria allargar amb motiu de la reforma.

Hui tindrà lloc al TEM la representació de Ragazzo, l´obra de Lali Álvarez y la companyia catalana Teatre Tot Terreny, a partir de les 19 hores. Es tracta d´un homenatge a Carlo Giuliani, activista italià que fou assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001per un policia. L´obra en valencià s´ambienta en el mateix moment de l´assassinat del jove, a una ciutat on té lloc la la cimera del G8, amb 30.000 policies patrullant els carrers. «Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals i a la reivindicació de la memòria col·lectiva», assegura el TEM a un comunicat.