Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«This land is your land»

La èstia milhòmens que demà, als Estats Units, trencarà el gel del Capitoli com a nou president fool del món, pot ser comparat per l´amplària territorial del seu poder, amb l´espia judoka soviètic Putin, i al discret comunista xinés Xi, però en versió somrient i estrafolària. Quant als gustos privats i noctàmbuls, els gàngster de concursos de bellesa més bé consona amb el mafiós dels harems d´alta gamma Berlusconi.

Bé: del seu contorn físic ja se n´ha ocupat Alec Baldwin, i del seu significat patètic Meryl Streep, entre altres mil afectats... I afectades. Però l´individu de desmesura ja universal contrasta amb el respecte que mereix „particularment demà„els puixants equilibris democràtics dels Estats Units.

L´únic contacte d´immigració que jo hi he tingut „l´any 1993, quan la fera corrúpia que demà serà presidenta, a part de lladre ric, era mig demòcrata„, va ser el breu interrogatori d´una agent de fronteres de l´aeroport Kennedy. Amb posat pensatiu i llesta curiositat, m´inquirí: «¿Per a què ve, realment, als Estats Units?» La cara „un xiquet d´un vell poble„, la va conduir a la segona qüestió, brandant el passaport: «Ahà! Vosté ha estat fa poc a Rússia», i em va aclucar l´ull. La frontera d´immigració va ser un tràmit de llibertat: l´entrada al gran país que des de demà les persones honrades se l´hauran de guanyar amb més esforç. Molt més els havia costat „pensava jo de lectures d´aquells anys„ a Julio Cortázar, Carlos Fuentes, Gabriel García Márquez, Graham Greene o Claude Simon...

No sé quan se sabrà com Putin i altres empreses i espies han ajudat al pucherazo comunicatiu contra la qui demà era digna de ser esperada en l´acte gèlid del Capitoli. Opinar serà menys fàcil davall d´un Ciutadà Kane còmic. Encara com, si ha de perdurar la broma macabra, l´ocurrent sàtrapa inspira alegria de la vida!

Que no ens espere el búfal esbarrat a les seues sorolloses barbaritats. Ací ens quedem no només com a víctimes, ni com a simples consumidors del cinema, la música, el teatre i la literatura dels Estats Units, sinó escoltant els eslògans de la Marxa de la Dona o d´Amnistia Internacional. De fet, per a tots „també per als milions d´animals de bellota que han votat el ridícul vociferador„ tornarà a eixir el sol o tornarà a ploure. This land is your land.

Compartir el artículo

stats