L'Índia, (en hindi, Bh?rat Ga?ar?jya) és un país al sud d'Àsia. Amb els seus més de 1.240 milions d'habitants, el segon país del món per població „després de la Xina„ que limita per l´est amb el golfo de Bengala. Al nord, amb Bután, el regne on diuen, es viu amb felicitat eterna. Clar que parlen de la interior bruta. Al sud l'oceà Índic, per no parlar del mar Aràbic.

El Centre del Carme de València ha volgut aproximar-se a eixe paradís amb els ulls dels seus joves. L´exposició es podrà veure fins al 12 de març i s´emmarca dins del MICE (Mostra Intenacional de Cinema Educatiu), que enguany, a partir del diumenge, fa la seua quinta edició amb l´Índia com a país central del festival. Índia. Mirades joves són fotografies dels estudiants del Club de Fotografia de Dyal Singh College, de la Universitat de Delhi. Una oportunitat per vore la realitat sociocultural del seu món amb ulls adolescents. El comissari és Paras Kumar, que es pronuncia Pa-ruhs Kuu-marr, segons ell mateix explica, perquè és conscient que els losts in traslation s´han d´agafar amb humor, mai amb ofensa.

Un mestre de la teoria visual compromés amb la clara comunicació o a l´inrevès. Amb ell, José Luis Pérez Pont, director del Consorci, i el director del MICE, Josep Albiol. Pont va presentar l´exposició parlant d´arquitectura. I és que la mostra estarà a l´Aula Capitular. Estil gòtic per contrastar amb la bellesa iconogràfica d´un país que arriba a través de la mirada dels seus joves. Són setanta imatges. Un tast que «aspira a mostrar la riquesa, l'exuberant bellesa verda del país». Els participants són tretze joves d´entre 19 i 21 anys, per als quals «fotografiar vol dir una forma d'expressar el nostre veritable ésser».