La Real Acadèmica de Cultura Valenciana ha anunciat una nova jornada, la quarta, en record a Sanchis Sivera pel 150 aniversari del seu natalici. El canonge i historiador va ser decà de la Real des de 1927 fins al 1936, un any abans de morir a València un 21 de maig; director del centre depenent de Diputació, i un dels signataris de les Normes de Castelló de 1932.

L´acte tindrà lloc el dissabte 18 al carrer Avellanes, junt al Palau Arquebisbal, i es tracta d´una costum, el record com un salm de la vida que es consum. Cada any es realitzen unes jornades en què participen els Acadèmics Corresponents d´esta RACV. És un dia important. Primer perquè suposa una trobada de tots els corresponents i també perquè es fiquen en comú les investigacions en temes locals que, uns als altres, aporten a la resta. L´acte s´ha batejat com IV Jornada d'Acadèmics Corresponents. S´observa com «una veritable activitat cultural de vertebració de les comarques valencianes», a la qual estan convidats Acadèmics Corresponents de Melinana, Oriola, Sant Joan d'Alacant, Bocairent, Novelda, Murla, Xulilla, Cortes de Pallars, Riba-roja del Túria i Carcaixent.

La jornada començarà amb les paraules del Director de Seccions, Fra Benjamín Agulló, acompanyat per l´actual Decà, Federico Martínez Roda. En la primera sessió de comunicacions, Francisco Cardells Martí, Corresponent per Meliana, parlarà d´Els tres elements definidors de la història de Meliana i Carmen Torres recitarà Enyorança, de Benjamín Torres Grau. Continuarà la xarrada Casinos de hace cincuenta años, a càrrec del Correspondiente José Salvador Murgui Soriano; i al seu torn d´Oriola, Antonio Luis Galiano parlarà de El Arte como legado de poder de la tierra, en Orihuela. Isidro Bañuls Ripoll, per Sant Joan, raonarà sobre El agua en la Provincia de Alicante. Després del café, obriran Les nevades a Bocairent, el tema de l´única dona de la sessió, Josefa Sempere Doménech. Pau Herrero Jover, per Novelda, parlarà de Jorge Juan y Santacilia (1713-1773) Apud Valentinus Natus. I després del dinar, Daniel Sala Giner, videdecà de la RACV de Murla, començarà la tercera i última sessió tractant de Roc Chabás, Titular de la Secció de Cronistes; Vicente Sebastián Fabuel, per Xulilla, examinarà la Toponimia urbana y antroponimia de Chulilla en el siglo XIX; Miguel Aparici Navarro, per Cortes de Pallàs, farà allò seu sobre La Prensa, herramienta historica del Cronista i José Vicente Calatayud, per Riba-roja, s´adreçarà amb el tema Notas sobre el Archivo Municipal de Valencia. Tancarà Bernardo Darás, que Corresponent per Carcaixent, enraonarà de les Mirades fotogràfiques.