L´Associació Música Jove (AMJ) de la Societat musical de Benimaclet ha lliurat els premis del seu Concurs Internacional de Composició, en una convocatòria que ha destacat per la quantitat de treballs i persones presentades. En total, 68 obres de 45 compositors (42 homes i 3 dones), procedents de cinc països: Espanya, Colombia, Itàlia, Portugal i Brasil. Un cosmpolitisme que no lleva per a que siga València la província amb major nombre d´obres presentades (un total de 15), seguida d´Alacant (4) i Albacete (3). Enguany, el certamen ha ampliat els nivells de participació, i s´han pogut presentar obres per a Banda de Música, Banda i Orquestra Juvenil, Banda i Orquestra Infantil i Ensemble flexible.

El compositor de Manuel (València), Azael Tormo, ha obtingut el premi d'imprimació en la categoria de Banda de Música. El segon premi ha estat per a Sara Galiana (València) i el tercer per a Miguel Angel Sarrió (Aielo de Malferit). El Primer Premi de la categoria de Banda Juvenil ha recaigut en Miguel Ángel Jiménez (El Viso del Alcor, Sevilla). El segon ha estat per a Frank Cogollos (Sant Antoni, Eivissa) i el tercer per a Miguel Ángel Ibiza (Xeraco). D´altra banda, de les 13 composicions escrites per a Orquestra Juvenil, el primer premi ha viatjat a Gènova, d'on és Matteo Nahun. El palmarès d´esta categoria el completen Sara Galiana (València) i Miguel Ó. Musso (Huétor Vega, Granada). En la categoria de Banda Infantil s'ha imposat de nou Azael Tormo amb el primer premi. El segon ha recaigut en Frank Cogollos i el tercer en Miguel Ó. Musso. I en la secció d'Orquestra Infantil, el primer premi ha estat per a Elías Ibáñez (Yecla, Múrcia), el segon per a Frank Cogollos i el tercer per a Adrián Camilo Ramírez (Madrid, Colòmbia). En la categoria d'Ensemble, el premi ha estat, de nou, per a Frank Cogollos.

El jurat d'esta edició ha estat format pels compositors José Alberto Pina , Carlos Pellicer i Teo Aparicio Barberán. Les obres seran interpretades en un concert gravat en directe i editat en un CD dins el projecte de l´AMJ En connexió. Els guanyadors rebran un diploma, un curs de so on line en Ars Studios i vals de Consolat de Mar valorats en més de 3.000 euros. L'acte ha comptat amb la presència del president de l'AMJ, Samuel Gómez i el responsable del projecte, Enrique Barrachina, que a més han presentat el CD de les guanyadores l'any passat, gravades per l'Agrupació Musical de Beneixida i l´Orquestra Música Jove.