El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha visitat les localitats de Vallanca i Castielfabib per atendre la seua petició de reunir-se amb els representants d´alcaldies, regidories i departaments de cultura amb el propòsit de presentar les línies estratègiques de l´àrea així com els diferents programes culturals d´este departament per al present exercici 2017.

Rius ha traslladat als representants municipals d´estes dues localitats de la comarca del Racó d´Ademús «l´esforç» efectuat este any per l´Àrea de Cultura, mitjançant el Servei d´Assistència i Recursos Culturals (SARC), «per tal de potenciar la programació cultural municipal i dinamitzar la cultura en les comarques valencianes», a més de «donar compte dels programes de subvencions que tenim previst convocar i als quals es poden adherir els municipis que així ho estimen oportú», segons va indicar el diputat.

Un projecte que està registrant bona acollida és la borsa de productes audiovisuals, a disposició dels municipis interessats, els quals s´acompanyen d´una tertúlia amb representants o membres de l´equip de producció de cadascun dels documentals.

Rius també ha tingut ocasió de parlar d´altres projectes com els programes de promoció musical i les convocatòries de projectes intermunicipals. Iniciativa, esta última, que busca optimitzar els esforços en la gestió cultural, permetent i facilitant la col·laboració entre municipis i l´aprofitament de les sinèrgies que es generen, podent optar a estos programes projectes en els quals participen un mínim de cinc ajuntaments.

Agència lectora de Vallanca

Durant la visita al municipi de Vallanca, Xavier Rius, va atendre la petició efectuada per la corporació d´esta localitat de poder disposar de part del fons editorial de la Diputació de València per a la nova agència de lectura del municipi.

Una sol·licitud a la qual s´ha mostrat receptiva la corporació provincial. De fet, durant la trobada, el mateix Xavier Rius va fer entrega a la seua alcaldessa, Ruth Sánchez, d´un lot de publicacions editades per la mateixa Àrea de Cultura de l´ens provincial per a la disposició, consulta i gaudi dels seus veïns i veïnes.