Conclou el ´6è Cicle Companyies Valencianes´ de la Sala Russafa amb la peça On està Mercè?, de la companyia Bandada o coral de dones pardales de cura, que gasten l´humor per riure, fins i tot, o sobre tot, dels desastres. «Som la sinopsi d´una coral de pallasses, dirigides per Monserrata Mércuri, una gran directora una miqueta freaky, que venen a donar un concert on la gran soprano, la Grande Voce, és Mercè Divendres, però que no apareix i totes pregunten on para, que l´estem esperant?. Mentre, passen les mil i una, ténen trobades i desacords, que resulten còmics», explica Asun Cebrián, una de les intèrprets. El cas és que els seus personatges enganxen amb la figura del clown, la pallasa, i hi ha moltes coses bones però desastres en general», afegeix. Docns, com correspon al seu nom, estes dones són una multitud d´ocells que volen, que es mouen plegades encara que donen bandades, del pueblo andaluz, al rum amb cola, que remet al «cant a la llibertat, i el que tinga que vindre, ja vindrà», diu.

L´elenc està format per Asun Cebrián, que fa de la Monserrata; Núria Urioz, que és Rock & bini; Lola Granell, que encarna La Niña Punki; Elena Donzel, que és Lesa, la tirolesa; Claudia Zucheratto, que és La marquesa Esa Esa; Mariló Tamarit, que és La Explosiva Michaela; EstherRamos, la Vaya Martirio! i Paqui Noguera, que és Norma. «Allò important és que cadascuna som estereotips de diferents tipus de dona molt pallasses i és del xoc de debilitats de cada dona d´on sorgeixen els moments còmics i d´humor», diu Cebrián.

L´espectacle va estar l´estiu passat al festival Lecheylard de França i va guanyar el Premi del public en el Cabanyal íntim de 2016. L´orige està en el seu primer premi del vuité Concurs de números de pallassos de Los Hijos de Augusto, a Xirivella 2013. I és que les actrius, vuit dones, es van conèixer a l´ONG PayaSOS hospital, amb Sergi Claramunt de vèrtex. Ua escola de pallaseria per fer riure als hospitals i que ara, esta colla porta també als escenaris. Des d´aleshores fins ara, treballen pensant que «qualsevol esdeveniment és bo per convertir-lo en un moment musical», explica Cebrián. «Som bandada, clown a capela, passats pel filtre de l´humor. En On està Mercè?, a més, canten la cançó versió d´altra del grup català Stupendams, El que siembra su maíz (nariz), amb direcció musical de Viv Manning i amb l´ajuda en la direcció artística de Haydeé Bañales. La direcció artística és de Quique Montoya i col·laboren Jimena Cavalleti i Txetxe Folch.

On està Mercè? tanca el cicle que la sala dedica, en exclusiva, a propostes sorgides de l´escena valenciana: el thriller Iceberg, de P. Romeu i E. Tronchoni; l'adaptació feminista del Julio César de Shakespeare de Ch. Cardeña; la comèdia absurda Gloomy Sunday d'H. Zúñigan; el retrat sobre la violència psicològica Nora, de J. Fortuny; i Últimes paraules de Copito de Neu, de J. Mayorga i K. Garcelán.