Des del Camp de Túria i Cocentaina, el grup de música valencià Herba Negra ha arribat de nou amb força per a presentar noves músiques perquè «cançons són resistències». Els valencians rebroten amb Level up! (Mésdemil, 2017), un maxi de tres nous temes on la banda mostra un gran salt qualitatiu i una progressió en el seu so. Els quasi 40 concerts durant el seu primer any de vida, en els quals presentaven el seu primer treball El Renàixer d´abril (Mésdemil, 2016) han servit per fer créixer el vincle i la complicitat entre els membres de la banda i aconseguir un so autèntic i propi.

Level up! inclou tres cançons molt diferents entre elles, amb què proposen ballar i estimar la vida, eriçonar la pell de punta a punta o fer als oients sentir il capo. Es tracta dels temes Lluny, La llavor i Pell vs. pell. Tres cançons que indiquen que Herba Negra va en serio. Ivan Almero Kpoll (veu), Berta Iñíguez (veu), David de Matias Dr. NTRFK (DJ) i Sandra Aragó (veu) fan tota una declaració d´intencions per consolidar-se en l´escena valenciana i obrir-se la porta a d´altres.

Visita a Granada

En esta ocasió la banda ha viatjat fins a Granada per a treballar amb un productor reconegut internacionalment. Es tracta del productor, cantant de rap, DJ i beatmaker Hazhe. Este treball conjunt ha propiciat la progressió del so del grup i els ha aportat una altra experiència enriquidora que ha fet crèixer l´Herba. També han comptat amb la col·laboració destacada d´Esteve Tortosa d´Auxili, en el tema La llavor.

Però Herba Negra va més enllà. Level Up! sols és un primer pas, la mostra d´una nova manera de treballar on cada mig any el grup buscarà de composar amb altres productors del món del rap i del reggae. Sevilla, Barcelona, França o Los Àngeles són llocs que el grup es planteja visitar per a treballar més endavant.

L´Herba Negra rebrota per no parar de créixer. El passat 10 de març, la Revista Tresdeu estrenà el videoclip Lluny, realitzat per Impactant i dirigit per Tubal Perales. El disc s´editarà només en format digital i ja es pot gaudir d´ell en les plataformes digitals.

Una manera de dir, que explote la traca! La seua presentació oficial, esta setmana, ha estat lligada a la Gira Escola Valenciana, amb Arthur Caravan, al Teatre Micalet. I és que Herba Negra són «amistats perilloses», així dit per a que s´entenga. I diuen que és la llavor on germina la revolució. Perquè, finalment, la seua té bona arrel.