Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Primàries en la ribera

No sé què passarà en al resta de la pell de brau, però a casa meua, a la Ribera Baixa del Xúquer, els socialistes que conec, joves i vells, ho tenen molt clar: votaran Pedro Sánchez. Encara que estan bastant contents amb la gestió de Ximo Puig com a president de la Generalitat ?un govern d´esquerres com cal, diuen?, també estan molt decebuts dels jocs de la Gestora, de l´ama carabassera i puntal del PP, fins al punt que, alguns, es plantegen trencar el carnet que tants anys porten en la cartera.

Esperaran, però, diuen, a jugar la darrera carta: la de Pedro Sánchez. Ja n´hi ha uns quants de ben «històrics» que ja estan en les files de Podemos i de Compromís i que, si pogueren, diuen, farien una plataforma per donar suport a Susana Díaz. Com que són gats vells en les organitzacions d´esquerres, ho argumenten de manera partidista sense cap tipus de complexos. I em diuen que els interessa que guanye Susana Díaz. «Quant més de dretes i més espanyolistes siguen, millor per al nostre creixement que ens portarà a ser la força hegemònica». «Els socialistes ja comencen a no ser ningú a Europa. No tardaran a no ser res ací. La socialdemocràcia ho té molt malament, si no canvia de plantejaments i de pràctica política». Així que deixaran sols els militants socialistes de base que són els únics que poden fer, i fan, el discurs que segurament farà Pedro Sánchez: «si voleu la tranquil·litat del PP i dels poders econòmics i financers, però voleu la desgràcia de bona part de la militància socialista, voteu Susana Díaz, que s´identifica amb la pitjor tradició d´un socialisme sense ideologia, escorat a la dreta i amb un discurs tan espanyolista que s´assembla molt al de la Falange Espanyola i de la Jons, amb el de les FAES, i que seria molt fàcil d´intercanviar amb el del PP i el de Ciutadans.». Els meus amics d´ «esquerres», de manera paradoxal i contradictòria, volen que guanye Susana Díaz.

Manant en el PSOE una dirigent com Susana Díaz, ho tenen molt més fàcil per al seu creixement, diuen, afegint un toc de país: «Es tracta d´una socialista que s´indigna perquè Trump retira l´espanyol de la web de la Casa Blanca ?no sé si l´han tornada a posar?: «un despreci a la comunitat hispana i un atac intolerable a la segona llengua dels EEUU». Però no s´adona que, a la seua Espanya, que vol tant, resulta que la segona llengua, la nostra, no ha estat mai retirada de cap pàgina web del Congrés, per l´únic motiu que mai no ha estat, per obra, gràcia i voluntat del seu partit i el de la dreta carpetovetònica que deixa manar». En definitiva, l´esquerra de la Ribera Baixa està en contra de Susana Díaz, però hi ha qui li donaria suport, només per guanyar-li el poc espai que li queda al PSOE.

Compartir el artículo

stats