Durant el dia d´ahir, els estudiants dels col·legis de Torrent van participar en la X Jornada de Jocs Populars Valencians, organitzades per l´Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb l´objectiu de promoure l´ús de la llengua a través dels jocs populars entre els més menuts.

L´alumnat de tercer de Primària dels col·legis públics d´El Molí, Federico Maicas, Sant Pasqual, Joan XXIII, Miguel Hernández, Lope de Vega, Joan Baptista, Mare de Déu del Rosari Antonio Machado, Aant Pasqual i les Terretes, s´han reunit al voltant de la Torre per a passar un matí divertit i lúdic.

El sambori, el mocador...

Els estudiants han jugat al sambori, els sacs, la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitles, i la corda, entre d´altres. L´alcalde Jesús Ros, acompanyat de la regidora d´Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, han sigut testimonis dels jocs agraïnt «la participació de totes les escoles així com la implicació del professorat en l´activitat».

En paraules de Sáez, «és molt important que els xiquets i les xiquetes coneguen que hi ha jocs tradicionals, els de tota la vida, els que jugàvem de xicotets en el carrer, que són molt divertits i que fomenten la companyonia i l´amistat entre ells, i sobretot, fomenten la nostra llengua».

Una trompa de regal

En acabar la jornada, els estudiants han rebut com a regal una trompa, perquè hi juguen, la facen ballar i girar verticalment.

A més, els alumnes de sisé curs, que han fet de voluntaris is´han encarregat d´ajudar els més xicotets en el desenvolupament dels jocs i a seguir correctament els circuits, i ha rebut com a mostra d´agraïment un diploma per la seua col·laboració.