La Fundació Caja Mediterráneo presenta en el centre cultural La Llotgeta de València (Plaça del Mercat, 4) l´exposició «Prospectives des del present», composta per obres d´art de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació i per obres d´artistes becats en el programa d´Arts Plàstiques de l´entitat.

L´exposició, que estarà oberta fins al 28 de maig, complementa la que actualment també es pot visitar en el Centre del Carme de València, «Discursos Premeditats», ja que mentre en esta mostra es presenta la globalitat de la Col·lecció d´Art Contemporani de la Fundació Caja Mediterráneo, en «Prospectives des del present» es proposa una reflexió entorn una línia de treball específica d´esta col·lecció.

«Prospectives des del present», comisariada per Macarena Palma, és una mostra que posa de manifest les inquietuds de dues generacions d´artistes en la primera dècada del segle XXI a través de 18 fotografies, una instal·lació i una projecció.

Palma destaca que «el naixement de la imatge comença amb la mort de l´instant. A través d´un mitjà visual comença la transmissió d´idees i informació mitjançant un missatge fet imatge. Si bé esta comunicació arriba al públic de forma visual, esta muta en passar pels filtres personals i emocionals. És el visitant qui té un paper actiu davant qualsevol obra, participant del significat de la imatge, aportant la seua experiència, actituds i emocions».

Connexió

El discurs expositiu es basa en la imatge com a llenguatge, gràcies a la qual les obres de cinc artistes de la Col·lecció d´Art Contemporani de la Fundació connecten amb les obres de quatre artistes becats en diferents edicions de les Beques CAM d´Arts Plàstiques.

Els cinc artistes de la Col·lecció d´Art Contemporani i la seua obra forma part de l´exposició són Bleda i Rosa, Gonzalo Puch, Jaime de la Jara, Javier Peñafiel i Valentín Vallhonrat. Per la seua banda, els quatre artistes que van rebre la Beca d´Arts Plàstiques de l'entitat i que participen són Jesús Rivera Quirante, Eduardo Valderrey i els germans Sergio i Raúl Belinchón.

El president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer, afirma que «la Fundació és una entitat amb més 140 anys d´història amb una especial sensibilitat cap a l´art i la cultura i que històricament sempre ha tingut molt present la idea de mecenatge, com posen de manifest nostres col·leccions artístiques o les Beques d'Arts Plàstiques».

«A més, és un orgull per a la nostra entitat seguir presentant obres inèdites de les nostres col·leccions artístiques que fins hui encara no havien sigut exposades», va afegir Boyer.