«Protecció o subvenció que es dóna a una activitat cultural artística o científica». És la definició de «mecenatge» del Diccionari Normatiu Valencià. I precisament això és que fa l´empresa Rolser.

La Fundació Server i Pérez de Pedreguer du a terme des de fa vora 30 anys un treball impagable en els més diversos camps de la ciència, la cultura, l´esport i la inclusió social. Això ho ha fet gràcies a l´empresa de la qual va nàixer, Rolser SA, que fabrica els conegudíssims carros de la compra de la mateixa marca i que exporta una bona part de la producció a més dels 60 països, entre els quals el Japó i la Xina.

El Consell Valencià de Cultura ha volgut premiar-los amb la Medalla d´Honor perquè representen, com va dir ahir Santiago Grisolía en el seu discurs de benvinguda, «el futur del patrocini i el mecenatge entre nosaltres en la línia dels països més avançats del món. Es tracta d´una relació de benefici mutu entre empresa i societat que és del tot compatible amb les polítiques públiques».

El Palau de Forcalló, la seu del Consell Valencià de Cultura, va ser l´escenari on es va lliurar ahir la Medalla d´Honor del Consell a la Fundació Rolser-Server i Pérez. L´acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el president del Consell de Cultura, Santiago Grisolía, el de la Fundació Rolser-Server i Pérez, Joan Server, a més de molts veïns de Pedreguer, empresaris de la Marina i membres del Consell.

«Felicitat»

Després de les paraules de Santiago Grisolía, el secretari de la institució, Jesús Huguet, va llegir l´acta del Ple en què s´acordava la concessió de la Medalla d´Honor. Tot seguit, Santiago Grisolía va cedir al president de la Generalitat l´honor de lliurar la medalla a Joan Server. El president de Rolser SA va llegir unes paraules en què ha agraït la medalla, però l´ha volguda dedicar als seus pares, els fundadors de l´empresa, i als seus germans. Va dir que la de la Fundació és l´activitat que més satisfacció li ha donat en la vida. «Felicitat», digué literalment.

El president Puig va posar l´empresa Rolser i la Fundació com a exemple de solidaritat i ciutadania, i va remarcar que realitats com esta impulsen la Generalitat en la intenció de dotar-se de millors eines legals per al mecenatge i d´un sistema de finançament just, per tal que la Generalitat no es veja limitada en la seua acció per a cobrir les necessitats de la societat.

Rolser i la seua Fundació han mantingut la societat de Pedreguer i la Marina Alta. Una prova d´això va ser la quantitat de veïns del poble que van desplaçar-se ahir al Palau de Forcalló.