La Comissió de Cultura del Congrés va aprovar ahir per unanimitat una proposició no de llei per a instar al Govern a prendre mesures per a garantir la protecció, conservació i promoció del santuari oracular i les termes de romanes de Mura. De la mateixa manera, emplaça a l'Executiu a commemorar el centenari del descobriment del mosaic «Els Dotze Treballs d'Hèrcules». L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha valorat «molt positivament aquest acord que constitueix un gran pas en la recuperació d'una les joies del patrimoni de la nostra ciutat». En este sentit, el primer edil ha insistit que «ara cal seguir treballant perquè esta proposta es plasme amb una consignació econòmica i es trasllade a la Comissió d'Hisenda del Congrés en una de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat de 2017».

Civera ha recordat que tot açò «és fruit de les gestions realitzades pel Govern local, que es van iniciar al setembre de 2015 amb la presentació d'una PNL en les Corts Generals per part del grup socialista i van continuar al febrer d'enguany amb les reunions mantingudes amb el director del Museu Arqueològic Nacional de Madrid i el director general de Belles arts i Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, en les quals comptem amb el suport del diputat nacional del PP Juan Vicente Pérez». La proposta va ser aprovada ahir per unanimitat de tots els grups parlamentaris. Segons el text acordat, el Congrés insta al Govern a impulsar la conservació i restauració del conjunt arqueològic de l'antiga Edeta, prèvia la seua sol·licitud per Ajuntament de Llíria, en el marc de la corresponent convocatòria i, en cas de selecció, amb càrrec a l'1,5 per cent cultural.

També demana que l'Executiu col·labore mitjançant assessorament tècnic en el que puga afectar a la conservació o restauració dels béns del santuari oracular de Mura a Llíria. I, des del punt de vista tècnic, al fet que coopere amb l'Ajuntament de Llíria en l'elaboració d'una rèplica del mosaic ´Els Dotze Treballs d'Hèrcules´, sense cost econòmic addicional per al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.