La Maledicció dels Bellvís és el títol del llibre de la filòloga belgidense, Noèlia Vidal, una obra que recrea la Bèlgida dels inicis del segle XVII amb l'expulsió dels moriscs. Amb personatges i narrativa de ficció, l´autora es trasllada a l´època de convivència entre la cultura morisca i la cristiana, fins a l'expulsió forçada dels moriscs. Un llibre, de narrativa juvenil, que entremescla intriga, fantasia i realitat.

Noèlia Vidal és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de València. S´ha dedicat des de sempre a la docència i ha treballat com a professora d´anglés en diversos instituts o Escoles d´Adults (actualment a l´IES de Bocairent). La Maledicció dels Bellvís és la primera obra que publica i, tal com assenyala la mateixa autora, és fruit de la seua afició «per la lectura, l´escriptura i vocació per la docència».

De fet, Vidal destaca que el llibre pretén apropar «una part important de la nostra història», de la que, n´assegura, «s´ha escrit ja». Però al respecte, ressenya que «no des d´una vessant lúdica, que incite i convide als més joves, amb un llenguatge més proper, a interessar-se pels seus avantpassats».