El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, dedicará fins el 10 de setembre una mostra a Joan Pellicer, un dels més importants investigadors de l´etnobotànica valenciana. ´Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes´ pretén rememorar esta singular figura i posar en valor la seua notable aportació al coneixement de l'etnobotànica valenciana, just quan es complix el desè aniversari de la seua mort.

Durant la presentació de la mostra, el diputat de Cultura, Xavier Rius, va assegurar ahir que «mereix i és un honor, des de l´Àrea de Cultura, poder retre este homenatge a la figura i pedagògica obra de Joan Pellicer», a qui el diputat va definir afectuosament com «una mena de Cavanilles 2.0.». Rius va destacar de Pellicer «la seua destresa a l´hora de conjugar la sapiència acadèmica amb la saviesa popular», afavorint la divulgació dels seus coneixements. Per això, va desitjar que esta mostra «puga contribuir a dignificar la seua persona i que la seua obra i les nombroses aportacions que féu s´estenguen entre els valencians i les valencianes», ha asseverat.

L´exposició està comissariada per Jorge Cruz Orozco, conservador del Museu Valencia d´Etnologia, i ha comptat amb fons procedents de la família de Joan Pellicer, el Museu Valencià d´Etnologia, la Biblioteca Valenciana, el Jardí Botànic de la Universitat de València i Herbolario Navarro. Jorge Cruz ha incidit en que la mostra pretén ser «un homenatge als usos tradicionals que Joan Pellicer atorgava a les plantes; una invitació a no oblidar la seua obra i llegir el seu treball; a més d´una crida als nostres investigadors contemporanis perquè agafen el llegat de Pellicer i continuen amb el seu camp d´estudi», ha manifestat.

Per la seua part, Júlia Pellicer, filla de l´etnobotànic, ha aprofitat l´ocasió per agrair «la delicadesa mostrada en el tractament de la persona i l´obra de Joan Pellicer», alhora que ha mostrat el seu desig en que aquesta exposició «siga un homenatge sentit a la seua figura», ha apuntat.