L´Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir la seua XX edició, que se celebrarà a l´imponent castell durant el mes de juliol, concretament, als dies 1, 8, 15 i 22, a les 23 hores. A l´acte han estat present la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; el director artístic del festival, Rafa Jordán, i l´alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. A la sessió s´ha fet públic el cartell i els artistes que formaran part d´ell. Manel, Estrella Morente, Iván Ferreiro i Sílvia Pérez Cruz actuaran a la localitat de la Costera a les nits de juliol i ompliran el castell d´estels musicals.

Tota esta successió de concerts començarà el primer de juliol. Serà eixe dia quan Manel, grup de pop i folk català, es faça amb l´escenari de Nits al Castell. Un dels plats forts d´aquesta cita, ja tradicional, tindrà lloc el dissabte 8 amb l´actuació de la inimitable Estrella Morente. Amb més de quinze anys de trajectòria professional, la veu trencada i esquinçadora de la cantaora de segur contagiara d´emoció als assistents.

El següent cap de setmana, el dissabte 15 de juliol, serà Iván Ferreiro l´encarregat d´amenitzar la nit. L´ara solista, fou durant 13 anys el cantant, líder i compositor del grup d´indie Los Piratas, artificis de temes tan coneguts com «Promesas que no valen nada», «Años 80» o «Quiero hacerte gritar».

L´encarregada de tancar aquesta vintena edició de Nits al Castell serà l´actriu i cantant Sílvia Pérez Cruz, que en la passada edició dels premis Goya es va alçar amb el guardó a la Millor Cançó Original pel film «Cerca de tu casa», pel que també estava nominada a la Millor Actriu Revel·lació.

Però no és l´únic reconeixement amb el qual compta, ja que en 2012 es va convertir en la guanyadora del Goya a la Millor Cançó Original per la pel·lícula «Blancanieves», de Pablo Berger.

La venda d´entrades per al festival començarà el pròxim dilluns 15 de maig, a les 12 hores.

Els tíquets es poden adquirir a través del portal Instant Tiquet o de forma presencial en la Tourist Info de Xàtiva eixe mateix dilluns, a partir de les 12 hores. També es podran adquirir en el castell de Xàtiva els dies de la funció.

Durant la primera setmana de venda i fins al dilluns 22 de maig es podran adquirir únicament els abonaments per a les quatre actuacions del festival a un preu de 70 euros. A partir d´aleshores, es podran adquirir tant abonaments com les entrades per a cadascun dels concerts al preu de 20 euros.