El municipi de Riba-roja de Túria va celebrar ahir la inauguració de l'E CA, Espai d´Art Contemporani «El Castell», un nou centre d´art contemporani que naix amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques a la Comunitat Valenciana.

L´acte va ser presidit per l´alcalde del poble, Robert Raga, l´artista i concejal de Ciudadanos Francisco Caparrós, i els membres del Consell Assessor que ahir tomaren possessió del seu carreg. Segons va dir l´alcalde, «l´espai d´art contemporani El Castell naix amb el propòsit de ser un lloc de trobada de la cultura, les arts i l´home del segle XXI».

Aquest projecte sorgeix d´una proposta realitzada pel Grup Municipal Ciudadanos al Ple de l´ajuntament de Riba-roja de Túria en setembre del 2016 per donar impuls a la política cultural, local i apostar per propostes de qualitat que ajuden a donar visibilitat al desenvolupament individual i col·lectiu dels ciutadans. En paraules del concejal de Ciudadanos, Francisco Caparrós, principal impulsor del projecte, «l´E CA vol ser una finestra oberta a propostes artístiques i culturals contemporànies». El centre ocupa les sales del castell de Riba-roja, el monument històric més antic de la població (el seu origen se remunta a l´època islàmica) i, sense dubte, el més emblemàtic del patrimoni local, amb una destacada presència arquitectònica i urbanística a la ciutat. L´activitat de l´E CA se suma a les infraestructures culturals de la ciutat com els conservatoris de música i dansa i els museus de ceràmica i d´art Visigodo Pla de Nadal.

El Consell Assessor estarà format per experts del món de l´art contemporani: El Catedràtic d´Estètica de la Universitat de València, Román de la Calle; l´artista i professor, José Sanleón; el degà de la Facultat de Belles Arts, José Luis Cueto, el col·leccionista d´art i Carlos Pascual de Miguel; l´assessor cultural de l'ajuntament d´Alfafar, Enric Gómez; i l´arquitecte, Rafael Alcón.