Un dia no va ser suficient. Després d´una primera edició molt exitosa, este any el festival Mar i Jazz torna amb una programació de tres dies i moltes novetats. Tot i que el lloc serà el mateix -el parc del Doctor Lluch acollirà les jornades- el festival comptarà amb dos escenaris i més de trenta grups musicals.

La presència femenina serà un factor important del festival. Mar i Jazz incorpora a la programació projectes conformats íntegrament per dones i en els quals les dones tenen un paper molt important. Exemples d´això són el Trio de Kontxi Lorente, Sónnica Yepes i Matt Baker, les quals dedicaran un homenatge a la figura de la dona en el jazz.

A més a més, en esta 2a edició, tenint en compte la quantitat de xiquets i xiquetes que van participar amb els seus pares l´any passat, el festival ha dedicat un espai per als més menuts. La incorporació, aquest any, d´un «poble infantil (Kinderland)» amb diferents tallers, donarà la possibilitat que els xiquets i xiquetes gaudisquen de tallers i jocs en un espai habilitat per a ells.

La idea d´estes jornades germina en la jam dels diumenges «los 27 Amigos» i la base del qual constitueixen el grup Jazzomingo Quintet, que actuarà diumenge. Pels Jazzomingo han passat prestigiosos músics de la talla de Jesús Santandreu, Albert Sanz, Toni Belenguer o F. Blanco «Latino», els quals en formaran part del cartell i compartirán escenari amb les noves generacions de l´escena jazzística valenciana, que van trepitjant molt fort.

L'entrada és totalment gratuïta i el festival també comptarà, amb un dels reclams de l´any passat, un ampli i variat ventall de llocs de menjar tradicional i beguda, per gaudir del festival amb els cinc sentits. Música, tallers, dansa, jocs... Tot això acompanyat amb la brisa del mar mediterrani acariciant-nos el rostre.