L´edifici de Burjassot va acollir ahir la primera reunió de la Comissió encarregada de redactar el Llibre d´Estil de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Els set membres que la formen són: Rafael Xambó, que és membre del Consell Rector de la Corporació i actuarà com a president; Josep Palomero, membre de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua; Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme; Rosa Maria Agost, degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I; Anna Peña, llicenciada en Periodisme i màster en xarxes socials i Remei Blasco, periodista i professora Associada de Periodisme en la Universitat de València.

Com a secretari actuarà Josep García Illa, tècnic lingüístic de la DGPLGM.

En aquesta primera reunió es va acordar constituir dos grups de treball. Un d´ells centrat en temes purament de llengua, i l´altre destinat a establir els criteris periodístics i d´estil.

Aquest grup s´encarregarà de fixar les normes de la redacció periodística ajustada al mitjà i al gènere. És en aquest punt on s´establiran les recomanacions deontològiques que tenen a veure amb el tractament de temes de gènere, xenofòbia, terrorisme o d´emergències per exemple.

Una volta el llibre d´estil estiga aprovat es penjarà en la pàgina web de la corporació i quedarà a disposició de la ciutadania per a qualsevol consulta que es vulga dur a terme.

Des de la Direcció General de la Societat de Mitjans es va afirmar que el Llibre d´estil és una de les accions més importants de les que s´han de fer aquests mesos previs a l´inici de les emissions, ja que l´hauran de complir tots els continguts que s´oferisquen en qualsevol dels mitjans de la Societat. Tant el que es faça des dels mateixos mitjans com el que produïsquen empreses externes.

Empar Marco, la Directora General de la Societat va afirmar que «El Llibre d´Estil és un dels ADN, una de les marques editorials i lingüístiques per a tots els professionals ja siguen periodistes, ja siguen productors de continguts».

A més, la Comissió vol que el document siga un llibre «viu», és a dir, que s´adapte als «canvis socials i a la singularitat dels mitjans de comunicació públics».