18 de mayo de 2017
18.05.2017

Els premis literaris de Torrent s'atorgaran de forma anual

Este canvi coincidirà l'any que ve amb la veintena edició dels premis, ja que en 2018 farà 20 anys que es creà el premi de narrativa juvenil Ciutat de Torrent

18.05.2017 | 04:15
Els premis literaris de Torrent s'atorgaran de forma anual

La nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent que organitza l´Ajuntament de Torrent a través de l´Oficina de Promoció i Ús del Valencià ja està en marxa. La convocatòria i les bases que regulen els premis de l´edició d´enguany es van aprovar en la passada Junta de Govern Local i ahir es van signar els convenis de col·laboració entre l'Ajuntament de Torrent, Caixa Rural Torrent i l'editorial Tabarca que fan possible cada edició dels premis.

En una trobada amb els mitjans de comunicació ahir també es va anunciar que a partir d´enguany els Premis Literaris Ciutat de Torrent passaran de ser biennals a anuals i que eixe canvi coincidirà l'any que ve amb la vintena edició dels premis ja que en el 2018 farà 20 anys que es creà el Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent.

El regidor de l'Àrea de Cultura, Alfred Costa va voler destacar «la importància de convocar cada any estos premis que van augmentant en prestigi. Un prestigi que aporta el jurat, la col·laboració de Tabarca i Caixa Rural Torrent amb els seus valors locals i de proximitat i la gran qualitat de les obres presentades, ja que en moltes ocasions els guanyadors han sigut autors novells que han arribat a consolidar-se en el món literari».
Josep Llorens, en representació de l´editorial Tabarca, va voler agrair tant a Ismael Casabán, director general de Caixa Rural Torrent, com a l´Ajuntament de Torrent «la implicació per a difondre la cultura i la nostra llengua».

L´objectiu és que es convertisca, en el futur, en un dels premis amb més reconeixement econòmic de la Comunitat. A esta edició es repartiràn prop de 20.000 euros -17.800-, per tant, els premis tindràn la mateixa dotació econòmica que en les anteriors edicions: 9.000 euros per al guanyador del Premi Narrativa Juvenil; 1.800 euros per al finalista del mateix premi; 3.000 euros per al guanyador del premi de Poesia i 4.000 euros per al guanyador del premi de Teatre.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine