L’història d’una família d’aus característiques de l’Albufera, el teuladins i Júlia, una anguila que decidix viatjar des del Carib fins al mateix lloc on viuen els primers, són les trames principals dels dos últims contes de l’escriptor suecà, Josep Franco.

Ara, després d’uns mesos d’espera, que no de descans, tant escriptor com Reclam Editorial tornen a la càrrega, per segon any consecutiu, amb estes noves entregues. Amb estes històries, «Els teuladins novençans» i «Júlia, l’anguila viatgera», es sumen a «Carbonet, l’ànec que volia ser poeta» i «Boca de Rap, la granota que tot ho sap» -publicats a 2015- sumant un total de quatre obres a la col·lecció «Albufera», impulsada per l’editorial i el propi escriptor.

Amb estes publicacions, Reclam Editorial es consolida com un ferm suport de la cultura valenciana, dels seus tresors i dels seus valors. Incansables en la persecució per enaltir els fruits que ha donat aquesta terra, Reclam Editorial i Josep Franco travessen cel, mar i muntanyes per mostrar-nos allò que de veritat ens fa rics.

Des de Reclam, pensen que convertir l’Albufera en una col·lecció de contes per als més menuts pot resultar una ferramenta molt útil per conscienciar als xiquets y xiquetes. Seran ells els qui heretaran la nostra terra, per això pensem que cal transmetre'ls, mitjançant històries lúdiques i educatives, la bellesa i importància d'un dels nostres paratges més estimats i despertar en ells un sentiment d'estima i admiració per aquest paratge.

Per tant, paratges com el Parc Natural de l’Albufera i els seus habitants, es convertixen, gràcies a Josep Franco, en els protagonistes d’històries amb il·lustracions que parlen per elles mateix i amb una prosa colorida que captiva des de la primera plana.

Les autores de les il·lustracions són Belén Greco -Els teuladins novençans- i de Sara Blanco -Júlia, l’anguila viatgera-, ambdues estudiants de Belles Arts de l’Universitat de València, que van aconseguir guanyar el concurs dut a terme per a escollir dos il·lustradors per a les històries de la col·lecció ‘Albufera’. Amb esta actuació, Reclam Ediorial busca potenciar el mèrit i reconeixement dels alumnes de la disciplina de Belles Arts.

Trajectoria professional

Josep Franco Martínez (Sueca, 1955), és un escriptor especialitzat en la literatura històrica i juvenil al mateix temps que es mestre i traductor.

Amb més de 30 anys d’experiència al món de l’escriptura, acumula diversos premis com ara el Premi Andròmina de Narrativa l’any passat per «La vida és dura»; Premi Literari «25 d’abril»-Vila de Benissa a 2014 per «L’amor també mata» o el Premi de Novel·la Històrica Juvenil Far de Cullera a 2006 per «Vent d’Almansa».