19 de mayo de 2017
19.05.2017

Júlia, anguiles i teuladins de l'Albufera

Després d´uns mesos d´espera, Josep Franco torna a la càrrega per segon any consecutiu amb estes dos noves entregues que busquen apropar als més menuts el ric divers món del Parc Natural de l'Albufera

19.05.2017 | 04:15
Júlia, anguiles i teuladins de l'Albufera

L´història d´una família d´aus característiques de l´Albufera, el teuladins i Júlia, una anguila que decidix viatjar des del Carib fins al mateix lloc on viuen els primers, són les trames principals dels dos últims contes de l´escriptor suecà, Josep Franco.

Ara, després d´uns mesos d´espera, que no de descans, tant escriptor com Reclam Editorial tornen a la càrrega, per segon any consecutiu, amb estes noves entregues. Amb estes històries, «Els teuladins novençans» i «Júlia, l´anguila viatgera», es sumen a «Carbonet, l´ànec que volia ser poeta» i «Boca de Rap, la granota que tot ho sap» -publicats a 2015- sumant un total de quatre obres a la col·lecció «Albufera», impulsada per l´editorial i el propi escriptor.

Amb estes publicacions, Reclam Editorial es consolida com un ferm suport de la cultura valenciana, dels seus tresors i dels seus valors. Incansables en la persecució per enaltir els fruits que ha donat aquesta terra, Reclam Editorial i Josep Franco travessen cel, mar i muntanyes per mostrar-nos allò que de veritat ens fa rics.

Des de Reclam, pensen que convertir l´Albufera en una col·lecció de contes per als més menuts pot resultar una ferramenta molt útil per conscienciar als xiquets y xiquetes. Seran ells els qui heretaran la nostra terra, per això pensem que cal transmetre'ls, mitjançant històries lúdiques i educatives, la bellesa i importància d'un dels nostres paratges més estimats i despertar en ells un sentiment d'estima i admiració per aquest paratge.

Per tant, paratges com el Parc Natural de l´Albufera i els seus habitants, es convertixen, gràcies a Josep Franco, en els protagonistes d´històries amb il·lustracions que parlen per elles mateix i amb una prosa colorida que captiva des de la primera plana.

Les autores de les il·lustracions són Belén Greco -Els teuladins novençans- i de Sara Blanco -Júlia, l´anguila viatgera-, ambdues estudiants de Belles Arts de l´Universitat de València, que van aconseguir guanyar el concurs dut a terme per a escollir dos il·lustradors per a les històries de la col·lecció ´Albufera´. Amb esta actuació, Reclam Ediorial busca potenciar el mèrit i reconeixement dels alumnes de la disciplina de Belles Arts.

Trajectoria professional
Josep Franco Martínez (Sueca, 1955), és un escriptor especialitzat en la literatura històrica i juvenil al mateix temps que es mestre i traductor.

Amb més de 30 anys d´experiència al món de l´escriptura, acumula diversos premis com ara el Premi Andròmina de Narrativa l´any passat per «La vida és dura»; Premi Literari «25 d´abril»-Vila de Benissa a 2014 per «L´amor també mata» o el Premi de Novel·la Històrica Juvenil Far de Cullera a 2006 per «Vent d´Almansa».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine