La segona edició que tindrà lloc des de hui fins al diumenge 21, té per objectiu acostar a la ciutadania el patrimoni a través d'un mitjà de transport sostenible com és la bicicleta.

Al llarg de tres dies es recorreran diverses localitats de les comarques de l'Horta Nord i el Camp de Túria i es visitaran diversos jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers.

El passeig començarà esta vesprada a les 18:00 hores en l'Ajuntament de València i finalitzarà a Llíria el diumenge, dia 21. Al llarg de l'itinerari es visitaran els jaciments ibers del Tos Pelat de Montcada, el Puntal dels Llops d'Olocau i el Tossal de Sant Miquel de Llíria, a més d'altres elements patrimonials com són la Casa Comuna de la Sèquia de Moncada i el jaciment romà de L'Horta Vella de Bétera.

L'organització ha previst la pernocta del grup per a esta nit i per a la del dissabte als poliesportius de Moncada i Olocau.

L´ activitat està organitzada per la Xarxa d'Entitats pel Patrimoni (XEP) juntament amb el Museu de Prehistòria de València amb la col·laboració de L'Horta en movimient, Abicval, Amical wikimedia, Bici Escuela Valencia, Per l'Horta i El Col·lectiu.