Un total de 15 cursos i 8 tallers composen l´oferta de la 34.ª edició de la Universitat d´Estiu de Gandia (UEG) que hui obri la matrícula. «Temps incerts» és el lema d´esta edició que tindrà lloc entre al 17 i el 21 de juliol.Ahir va presentar el seu programa a la capital de la Safor, amb l´assistència el vicerector de projecció territoral, Jorge Hermosilla, l´alcaldesa de Gandia, Diana Morant i el director del CIG-UV, Emili Aura.

Hermosilla justifica l´elecció del lema donat «els temps incerts que vivim, temps que mereixen una observació reposada, amb el distanciament adequat per analitzar els impactes econòmics i socials del canvi climàtic, la globalització o els efectes que poden tenir el retorn del proteccionisme i de les ideologies simplificades baix la denominació de populismes. Són temps per a repensar la distribució del treball, davant una desigualtat insoportable i creixent que està en l´origen dels desplaçaments de població que enceten les noticies». Per la seua banda, l´alcaldessa Diana Morant ha destacat el paper de la UEG com «una de les grans aportacions de la Universitat de València» i ha remarcat que esta edició s´emmarca en la capitalitat cultural de Gandia.

J.Emili Aura ha destacat que la programació de cursos abarca sis grans àrees: el canvi climàtic, la sostenibilitat econòmica i l´economia col·laborativa, la postveritat, la memòria i la història, la salut i el benestar i comunicació, populisme i sostenibilitat.

Entre els 15 cursos programats, amb duracions de 10 o 12 hores, destaquen alguns com «Mirades sobre el populisme» coordinat pel professor de la UV Roberto Viciano i en el que participarà el diputat Iñigo Errejón, «Periodisme i democràcia» on destaquen les periodistes Amàlia Garrigós i Lola Bañón, o «Com planificar la conservació de la Natura al S.XXI» que comptarà amb la participació de prestigiosos experts com Ignacio Jiménez, director de conservació de The Conservation Land Trust (Argentina) o Miguel Ferrer de l´estació Biològica de Doñana.