El comissari i artista Lorenzo Belenguer (València, 1970) inaugurarà demà divendres el seu Espai Artístic Estudi Mediterraneum amb una exposició conjunta de la seua obra i la del pintor Emilio Vieites Aguiar (Cartagena, 1972) . L'Espai està ubicat en la localitat natal de Lorenzo Belenguer al Villar del Arzobispo. Per a esta ocasió ambdós artistes han seleccionat sis obres originals que oferiran per preus reduïts amb la intenció de facilitar l'accés a l'art contemporani i la seua adquisició.

L'exposició d'art a l'aire lliure estarà complementada amb una xarrada i s'ha fet amb la finalitat de recaptar fons per a tres ONG's: Caritas, Creu Roja i ACNUR, l'Agència de l'ONU per als Refugiats, triada pels estudiants de l'Institut d'Educació Secundària La Cañada.

Emilio Vieites ha apostat per este projecte ja que «existeix un repte per la meua part en este diàleg amb Lorenzo Belenguer en el fet de mostrar l'obra per si mateixa, amb tot el seu pes, sense l'empara o els recursos d'una sala de museu». L´artista ha afegit que vol ser «conseqüent» amb «els temps que ens toca viure i reivindicar el retorn a la infància que tant promulgava Federico García Lorca». «Més enllà de la interculturalitat, es fa imprescindible reclamar un espai per a sobreviure amb dignitat i recuperar l'essència individual del ser humà. És en esta senzillesa anhelada on mostre les meues obres, com una reflexió de vida, que vol ser també generosa amb aquelles associacions benèfiques que són testimoni fidel de les nostres carències i les nostres injusticias» ha afirmat.

Belenguer per la seua banda ha comentat que li fa molta il·lusió «poder començar a desenrotllar projectes d'art en el meu poble, el Villar, i és un gran honor que un artista de la talla de Vieites haja acceptat la meua invitació. Agraïsc molt la generosa col·laboració per part dels residents, ONG's i els estudiants d'IE de La Cañada».