«Miracles, a Lourdes» és una expressió molt nostra, que ve a significar alguna cosa pareguda entre la resignació i la mimpoténcia. Però al mateix temps és el nom d’un espectacle escènic que va tindre molta acceptació el passat Nadal al Teatre Micalet de València. Per aixó, el Mag Rubén Aparisi ha decidit renovar-lo i oferir-lo de nou hui i demà al mateix lloc, el Teatre Micalet de València.

«Miracles, a Lourdes» és una genialitat inspirada a partir dels propis pensaments i anècdotes de Rubén. «Eres mag? Fes-me aparèixer bitllets en la cartera!» o «Podries fer desaparèixer a la meua sogra?». «Ai, tu no eres mag?». A Rubén li han arribat a demanar inclús que si podia netejar-los la paella amb un moviment de dits!

«Miracles, a Lourdes» és la contestació que es repetia al cap del Mag Rubén. Tant, que ha acabat per fer un show amb ella, la mare de Déu de Lourdes. Ell fa el seu show de màgia i les peticions de miracles… a Lourdes!

No és un espectacle de màgia de vareta i abracadabra. És, més bé, un espectacle irònic, sense pèls en la llengua on la zona d’acció s’estén fins al pati de butaques. Una màgia adobada amb una personalitat propera i humil. Rúben deconstrueix la imatge típica del mag. Es desmarca de la tendència a situar-se per damunt de l’espectador pel fet de saber alguna cosa que aquest no sap (el truc) i renuncía a l’altivesa. S’abaixa els pantalons davant el seu públic (a alguns espectacles, no sols en sentit figurat) i es mostra sincer, pròxim i humil.

«Bon rollo conagiós»

El mag Rubén explica que «el meu repte personal va més enllà de la mera sorpresa. El meu motor és crear emocions que perduren més enllà de la durada de l’espectacle. Bon rollo contagiós que faça brillar com la flama d’un ciri a cadascuna de les persones que venen al meu show».

Mitjançant l’humor es vertebra el discurs dels seus espectacles, no sols com mer entreteniment lúdic convencional, sinó més enllà, és la porta de darrere amb accés directe a altres emocions.

L’efecte papallona

Els mags lleidatans Àlex Cabré i Arnau Gatz, per la seua part, acturana dissabte i diumenge, en un viatje pel món de la improvisació i de la màgia jugant amb l’efecte papallona, eixe que diu que el simple aleteig d’una papallona pot provocar un huracà a l’altra punta del món.

En aquest show, els espectadors seran els encarregats de prendre les decisions més importants. Ells escriuran un concepte relacionat amb la màgia en un paperet. Tots els paperets s'introduiran en una copa transparent i Àlex Cabré i Arnau Gatz hauran d'improvisar i fer màgia al mateix temps sobre les idees dels espectadors. Perquè cada decisió, per insignificant que semble, pot canviar radicalment el futur.