El grup de folk Urbàlia Rurana encetarà en els pròxims dies la gira de presentació del disc «De tornada a les ribes (Mesdemil) per les comarques valencianes. Després de la posada de llarg oficial al Tradicionàrius de Barcelona el passat 19 de maig, el quintet portarà els ritmes mediterranis i les cobles populars a localitats de l´Horta, el Camp de Túria i la Costera, entre d'altres.

El divendres 9 de juny, Urbàlia Rurana actuarà al Café de l´Infern de Massalfassar (22:30 h). La Plaça de l'Església de la població de l'Horta Nord acollirà una presentació en format acústic organitzat per la Colla de Dimonis. La relació entre la banda i el grup de diables ve de llarg, ja que la peça «Ball de dimonis de Massalfassar» -composta per Urbàlia Rurana- va ser inclosa en el repertori de «Rom i café» (TRAM, 1994.

Uns dies més tard, el dimarts 13 de juny, el quintet desembarcarà a la Llibreria Fan Set de València de l´Octubre(19:00 h.), on faran sonar algunes cançons en acústic de «De tornada a les ribes». Unes composicions amb fortes connexions literàries, on s'han recollit poemes de l'andalusí Ibn al-Labanna (en versió de Josep Piera), versos de Marc Granell i textos de Rosabel Gumbau i Joan Soler i Amigó. El dijous 29, Urbàlia Rurana tocarà al Museu Comarcal de l´Horta Sud de Torrent (22:30 h.).

Més endavant, el dijous 20 de juliol, la Torre del Virrei de l'Eliana (23:00 h.)serà l'escenari perfecte per a una altra vetllada de músiques tradicionals valencianes -amb la jota, el fandango i les seguidilles, entre d'altres- i cadències mediterrànies -com la polca, el hassapiko i la tarantel·la-.

Per últim, el divendres 21 de juliol, tornarà a formar part del festival Música al Castell de Dénia, un referent de la música folk al qual Urbàlia Rurana sempre ha estat molt lligat. Enguany, la banda compartirà el cartell amb Mísia, José Porcel & Antonio Canales i Coetus amb Carles Dénia. Una setmana després, el dia 29, la formació actuarà a la Costera, al cicle Nits al Castell de Montesa.