La desena edició del festival de la Pobla de Vallbona «Ceba Rock» torna este any amb molta força i un cartell molt potent que combinarà grups consolidats al panorama de música en valencià i bandes emergents del territori local.

El grup alacantí Aspencat és una de les apostes més fortes d’enguany. La banda oferirà un concert molt especial: L’actuació està dins la seua gira del 2017, en la qual s’acomiaden dels escenaris per un temps «indefinit».

Junt Aspencat, Zoo també formara part del cap de cartell. El grup de La Safor s’ha consolidat en els últims anys com una de les bandes valencianoparlants més destacades del panorama. Des-del seu naixement l'any 2014, Zoo ha aconseguit posicionar-se dins el panorama nacional i participar en festivals de diferents territoris.

Amb el seu nou disc Raval, a punt de caramel, Zoo barreja estils musicals com el rap, tecno, breakbeat, reggaeton i rock.

Actuarà, en tercer lloc i també com a cap de cartell el veterà grup valencià Svaters. La banda, natural d’Alcàsser, combina els ritmes llatins amb l’humor i el caràcter reivindicatiu de les seues lletres.

Bandes emergents

A més, a la desena edició de Ceba Rock també inclourà grups emergents locals. Herba Negra i Aspart completaran una nit que no quedarà a l’oblit.

El primer, nascut entre la comarca de Camp de Túria i Cocentaina es mou dins els ritmes del rap. Format per dos excomponents de la formació, ja desapareguda, Rapsodes i dos vocalistes femenines acosten al públic a la quotidianitat dels nostres dies a través del seu missatge. L’any passat presentaren el seu primer àlbum, El renàixer d’abril.

Aspart, per la seua part, repeteix al Ceba Rock. Definits com músics de «la comarca de la ceba», el jove grup acompanyarà al públic per segona vegada en una jornada que incorporarà més que música.

A l’esplanada del P3-La Vereda també hi haurà espai per als «food trucks». Esta iniciativa, que s’està posant en marxa últimament a molts festivals i activitats de dia i de nit, estarà present al Ceba Rock i els «camions del menjar» obriran durant tota la nit.

El 17 de juny, el Camp del Túria acondicionarà l'esplanada del P3 -La Vereda al carrer Mas de Tous, per acollir una nit plena de ritmes de rock, ska, reggae i melodies llatines però sobretot, de moltes ganes de gaudir de la música.