06 de junio de 2017
06.06.2017

El clown francés Miloud Oukili viatja a València per a presentar la pel·lícula «PA-RA-DA»

Organitzat per la plataforma per Russafa i la UV, es farà divendres un passe del film i un col·loqui i dissabte tindrà lloc un taller de clown en Literato Azorín

06.06.2017 | 04:15
El clown francés Miloud Oukili viatja a València per a presentar la pel·lícula «PA-RA-DA»

La Plataforma per Russafa va lluitar durant 10 anys perquè el barri tinguera una escola pròpia. Ho aconseguiren el 2014, quan es va inaugurar el col·legi públic 100, al carrer Puerto Rico.

Paco Nueda, soci de la Plataforma, plantejà en aquell moment, junt amb el crític de Cartelera Túria Daniel Gascó un projecte cinematogràfic que combine el cinema i l'educació. La iniciativa consistia en la tria de quatre pel·lícules que abordaren temes socials.

Si può fare (2008), Le pays des sourds (1992), La mia clase (2013), de Daniele Gaglione, i PA-RA-DA van ser els films escollits.

En este context, entra el clown francés Miloud Oukili, qui va saber a través de Facebook que la Plataforma per Russafa anava a fer un passe de la pel·lícula i li va proposar a l'entitat, vindre a presentar el film amb la condició que li pagaren el viatge de París a València. Pensat i fet.

El divendres 9 de juny, a les 19:00 hores, tindrà lloc el passe de PA-RA-DA, amb presentació i col·loqui del mateix Miloud Oukili i moderat per Daniel Gascó. Nos acompanyara també, Mia Zemfir, una de les xiquetes romaneses rescatades per Miloud, que ara té 30 anys.

El passe és gratuït a la sala Matilde Salvador al Centre Cultural La Nau. El dissabte, Miloud i Mia impartirán un taller de clown a la Plataforma per Russafa (C/Literato Azorín, 39), amb un cost de 25 € per a menors de 17 anys i 40 € per als majors.

Esta obra cinematogràfica, dirigida per Marco Pontecorvo, narra un episodi essencial de la vida de Miloud.

Rescat als xiquets desemparats
El clown parisí va viatjar a Romania però el paisatge que es va trobar va ser desolador.
A la mateixa estació, una xiqueta li donà la benvinguda oferint-li sexe oral. Grups de criatures desnutrides campen al voltant de les vies de tren esnifant cola. La seua esperança de vida difícilment rabassa la majoria d´edat. L´odisea de Miloud comença quan decideix integrar-se a aquest grup, en contra de les postures burocràtiques de les ONG.

A partir d´aleshores, crea una associació de rescat educant als xiquets en el clown de carrer. Una història aspra, autoritzada, curiosament, per a tots els públics i que culmina amb un triomf: la formació de PA-RA-DA, que fa una tasca que hui en dia segueix vigent.

En novembre de 1999, Miloud va rebre el premi UNICEF2000 pel seu compromís amb els menors en situació vulnerable.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine