El pròxim dimecres 7 de juny a les 19 hores al Conservatori Superior de Música de València debutarà dins del festival Ensems l´Orfeó Universitari de València, el que serà l´últim concert de X_Ensems. En les cinc activitats de la secció, dissenyada per pedagogs i músics, han participat més de 200 intèrprets entre els quals es troben xiquets i xiquetes de primària i secundària, universitaris i alumnes dels conservatoris professional i superior de València hi tota la seua activitat ha estat adreçada a la busca de noves audiències. Hi que dir que les activitats desenvolupades fins ara han tingut una gran acollida per part del públic.

?El programa que interpretarà l´Orfeó Univesitari de València, sota la direcció del seu director titular Francesc Valldecabres, posarà de relleu la tasca que ha dut a terme l´agrupació durant aquesta any en que celebra el seu 70º aniversari, en el foment de la creació musical des de que posara en marxa el projecte ´Residències´ l´any 2015.

Al concert s´interpretaran les següents peces, de Pau de Luis ´Eroticitats´ la proposta que l´Orfeó feu a Pau de Luis per escriure la peça partia de tres textos eròtics de Vicent Andrés Estellés, l´obra resultant fou estrenada en Serenates 2016. De Francisco Coll la peça que s´interpretarà és estrena absoluta ´Lacrimae´, amb Francisco Coll l´Orfeó ha treballat per enllestir una composició que connectara amb l´Stabat Mater´ de Dvorak. Tanca el concert l´obra ´Ab urbe condita´ de Ramón Pastor, compositor amb el qual l´Orfeó inicia el seu projecte de Residencies, l´obra és un monument de cantata per a cor, solistes, dos pianos i percussió basada en un text de Titus Livi que narra la fundació de Roma.