La comunicació turística de l'Agència Valenciana del Turisme (AVT) va ser premiada en el primer Festival de Cinema Turístic 'Terres Catalunya', un certamen en el qual han participat un total de 98 produccions de 12 països diferents. Es tracta del primer festival especialitzat en aquest tema que s'ha celebrat a Espanya i s'ha centrat a tres competicions oficials: comunicació turística, documentals i comunicació corporativa.

?L'AVT va rebre un dels primers premis en l'apartat de comunicació turística per l'espot dedicat al turisme esportiu de la campanya Mediterrani en Viu. Aquest anunci, de vint segons, alineat amb la política de promoció basada en la segmentació del públic objectiu i els productes turístics de la Comunitat Valenciana, mostra les diferents possibilitats per a practicar activitats esportives en el nostre territori, i està realitzat per l'agència de publicitat valenciana Rosebud, SL en UTE amb MEC Mediterrània, SA.

?Així mateix, el documental 'La Ruta de la Seda: Comunitat Valenciana' va ser guardonat amb un segon premi, en l'apartat de migmetratges documentals. Produït per l'Agència Valenciana del Turisme, el film centrat en la ruta de la seda està produït per Documentart i en ell es manté viva la memòria dels pobles que un dia van viure de la seda, fent valdre el seu llegat i recuperant el rastre del seu patrimoni cultural a la Comunitat Valenciana.

?El secretari autonòmic de lAVT, Francesc Colomer, va agrair el reconeixement i destacant que ara «és un bon moment per a reforçar la promoció tant nacional com internacional». També, va assenyalar que «hem de mostrar que som una comunitat avantguardista amb una oferta turística més enllà del sol i platja, amb atributs culturals, gastronòmics, paisatgístics, de turisme actiu i experiencial».

?A més, Colomer va ressaltar «l'èxit de la nostra campanya de publicitat, on es mostren els nostres valors i l'autenticitat de la Comunitat Valenciana», per açò, «hem de projectar més que mai el nostre claim fonamental de campanya i animar a la gent al fet que gaudisca del nostre 'Mediterrani en Viu´. A més, va recordar que, segons estudis recents, la campanya territorial de turisme «és la més recordada pels ciutadans, la que més impacte està causant a escala promocional».