Un èxit la I Trobada de Joves Intèrprets de la Comarca Horta Sud, celebrada el passat dia 27 de maig en el Teatre El Casino de Quart de Poblet, organitzada per la Junta Comarcal de la FSMCV Horta Sud, en col·laboració amb l'Agrupació Musical L'Amistat i l'Ajuntament de Quart de Poblet. Va comptar amb l'assistència de Vicent Cerdà, President Provincial de la FSMCV i recentment triat President de la Confederació Espanyola de Societats Musicals. També va assistir la regidora de Cultura Cristina Mora.

El jurat, composat per Antonio Martínez Canella, Luís Gómez Zanón i Emilio Almenar Rodrigo, va destacar l'altíssim nivell musical de tots els participants. Obtenint el primer premi Iván Ramos Delgado de la Banda Sinfónica d'Aldaia que va interpretar al trombó Sang Till Lotta de Jan Sandström; el segon premi Manuel Roncero Ros de L'Agrupació Musical L'Amistat de Quart de Poblet que va interpretar al fagot Four Sketches de Gordon Jacobs; i el tercer premi a Marc García Guna de L'Artística Manisense de Manises que va interpretar a la trompa Romanç Op.36 de Camile Saint-Saëns.

I encara sonant el ressò de les excel·lents interpretacions dels músics més joves, la Junta Comarcal ja està organitzant la seua activitat més emblemàtica, el XVIII Trobada Solidària de Bandes Juvenils de la Comarca Horta Sud, destinada als músics més joves de les nostres bandes de música. Enguany se celebrarà en la localitat de Benetússer el dia 10 de juny.

En aquesta Trobada, on participen 22 Societats Musicals i que reunirà a més de 1.300 músics, es tindrà com a Banda Convidada la banda juvenil de Societat Musical 'L'Artística' de Bunyol. És de destacar que aquesta Trobada torna a tenir un caràcter solidari amb l'aportació voluntària d'un quilo d'aliments.