08 de junio de 2017
08.06.2017

Gilet dóna el salt a la gran pantalla

L´ últim film del director Vicente Pérez Herrero, « El Collar de sal» , S´ha rodat a aquest municipi on destaquen els paisatges i la col.laboració dels veïns - La protagonista, de 9 anys, ha estat el gran descobriment

09.06.2017 | 04:35
Gilet dóna el salt a la gran pantalla

El municipi de Gilet salta a la gran pantalla de la mà del director valencià Vicente Pérez Herrero.

El 80% de l'últim film del cineasta, «El Collar de Sal», que es va exhibir amb èxit el passat mes de maig al festival d'Alacant, ha estat rodat en aquesta localitat del Camp de Morvedre, on els seus veïns han pogut conèixer els secrets del setè art, gaudint de les càmeres al carrer i participant com a extres en gran nombre d'escenes.

La Serra Calderona, la seva ermita, els camps de tarongers, Sant Esperit o l'estació de Gilet són alguns dels llocs escollits pel director per tal de rodar aquesta història íntima «poètica i pertorbadora», com ell mateix la defineix, que narra la complicada infantesa d'una jove que arrossega un sentiment d'abandó arran de la complicada relació amb els pares.

Precisament, la protagonista, una nina de nou anys, veïna de Gilet, Celia Lopera González, «ha estat el gran descobriment» de la pel·lícula, avançava Pérez a Levante-EMV, qui destacava el fàcil que ha estat treballar amb ella i el talent que acumula ja de tan jove. Al costat de Celia han treballat actors de la talla de Micky Molina, Paulina Gálvez, Alba Ferrara i Paula Corral.

El film ha tardat dos anys a rodar-se, donat el baix pressupost, però «l'experiència ha estat extraordinària». El cineasta explicava com aquest treball li ha fet reviure moments de la seua infantesa. «El seu paisatge m'ha tornat a captivar i he recordat de nou que cada estació fa olor de diferent manera ací». Aquests records són sens dubte els que han arrossegat el director a gravar on actualment és el seu lloc de residència, des que va decidir abandonar Madrid. «La gent és meravellosa i m'ho han posat tot molt fàcil», deia.

Pérez sent que té un deute amb els seus actuals veïns, donat el tracte rebut i les facilitats que li han donat per desenvolupar el seu treball, de manera que dissabte que ve, amb l'ajuntament, ha organitzat la projecció de la pel·lícula al Centre Cívic de la localitat, a les 19 hores. El cineasta portarà fins allí DVD amb les escenes extres dels veïns, que finalment han hagut de ser retirades per exigències del muntatge, perquè aquests poguen conèixer com ha resultat la seua participació al film. Escenes que es posaran a la venda donat el poc pressupost amb què compta la pel·lícula per continuar amb la seva exhibició. Mitjançant les xarxes socials, el director valencià explicava els veïns de Gilet que «m'agradaria poder regalar els DVD però aquesta pel·lícula l'hem fet sense ajudes ni subvencions. Molts heu participat amb afecte i generositat i teniu el meu agraïment ».

Referent a això, el director avançava que està tramitant amb la nova Televisió Valenciana la compra de drets d´exhibició de la pel·lícula encara que de moment, no hi ha res tancat.

No obstant això, ja s'han fet vendes a Portugal, Taiwan, Argentina, Regne Unit i Estats Units, per la qual cosa, la pel·lícula comença a tenir una projecció mundial així com Gilet i altres municipis del Camp de Morvedre on també s'han rodat escenes, com les platges de Sagunt o el Garbí a Estivella.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine