Les arrels familiars del mestre Rodrigo amb Quartell s´estreten significativament en el III Festival de Guitarra que es viurà a esta localitat del Camp de Morvedre del 24 de juny al 2 de juliol. Una porta oberta al descobriment de la vida, obra i interpretacions d´un músic amb lligams explícits a Quartell que ara esdevenen més ferms. Exposicions, documentals, concerts i ben especialment masterclass protagonitzades per professors de trajectòria internacional faran de Quartell l´epicentre de la música durant uns dies. Els instrumentistes especialitzats en l´obra de Joaquín Rodrigo han volgut participar en aquest III Festival de Guitarra seguint l´estel del compositor d´«El concierto de Aranjuez» cosa que els ha permés descobrir els escenaris familiars de l´artista.

Els amants de la guitarra tenen una oportunitat extraordinària ja que podran gaudir de les classes magistrals de solistes amb la guitarra clàssica, com ara Thu Le, Marco Socias o bé Javier Gómez amb la guitarra flamenca. La possibilitat de participar de masterclass amb aquests capdavanters està garantida amb la inscripció al web www.guitarraquartell.com.

«Impulsar la música és clau per al desenvolupament de qualsevol societat, però reconéixer la trajectòria musical d´un dels nostres veïns, nascut a Sagunt i amb una estreta relació familiar amb Quartell, és un honor. Junt amb Alfred Feenstra, veí de Benavites i amant de la guitarra, l´ajuntament ha volgut alinear les primeres veus de la guitarra en aquest festival», apuntava Sergi Diego, regidor de Cultura de l´Ajuntament de Quartell.

El proper 23 de juny obrirà les portes l´exposició Joaquín Rodrigo Vidre, una vida de música. Records molt especials que descobreixen el compositor davant el visitant, documentació, llibres, composicions, fins i tot algunes partitures originals en brailli s´han recollit en una mostra que romandrà al Molí Nou. Grans obres com ´Concierto Heroico´ o ´Composición para Dulcinea´, així com la música creada per a la ´Destrucción de Sagunto´, la seua ciutat natal, seran referents de la proposta.

La Banda de la Unió Musical de Quartell inaugurarà la sèrie de concerts que s´inicia el 24 de juny a les 19 hores. Una selecció d´obres del mestre interpretades per la banda servirà com a marc per al nomenament de la sala principal de l´auditori Joaquín Rodrigo Vidre. L´Ajuntament de Quartell ha volgut atorgar el nom del compositor com a reconeixement i tribut per la seua tasca. «És un acte de justícia, reconéixer la trajectòria d´un dels millors compositors. En la planificació d´aquest festival hem comptat amb el suport d´una persona clau en la reivindicació de la figura de Rodrigo per a Quartell; es tracta de Vicent Salt, nebot del compositor i en anys passats president de la Unió Musical de Quartell. Tot i que ja no està entre nosaltres, ens ha ajudat molt a l´organització. Aquest festival va per tu, Vicent», afegia el regidor Sergi Diego.

El 25 de juny serà el moment especial amb l´actuació de guitarristes de renom internacional com ara Thu Le, Marco Socias, Alfred Feenstra i la Soprano Fleur de Bray. La guitarra flamenca també tindrà espai en aquest festival de la mà de Javier Gómez y Yasaray Rodríguez. La cloenda arribarà el 2 de juliol amb Black Gold, música de jazz, soul i sons ben especials que ressonaran a la piscina municipal.