El Teatre El Musical de València baixa el teló de la seua segona temporada amb la representació de l´obra El cartógrafo, escrita i dirigida per Juan Mayorga i protagonitzada per Blanca Portillo i José Luis García-Pérez que podrà veure´s en el TEM el divendres 23 i el dissabte 24 de juny a les 20.30 h.

Un viatge a Varsòvia i concretament en la zona en la qual es va assentar el gueto jueu durant la dominació nazi de la ciutat va servir d´inspiració a Juan Mayorga per a una obra en la qual el propi dramaturg madrileny reconeix que el personatge protagonista es diu Blanca perquè, en escriure-la, va pensar en l´actriu Blanca Portillo perquè fóra l´encarregada de representar-la.

L´obra presenta dues històries. Una és la d´un cartógraf i una xiqueta xicoteta que durant els anys d´ocupació alemanya a Varsòvia volen crear un mapa del gueto jueu des de dins en el qual es retrate a les persones amenaçades. La segona ens retorna a la Varsòvia actual en la qual una dona cerca aqueix mapa perquè no vol acceptar que si va haver-hi un esforç tan valerós fóra en va. «Però al seu torn aquesta dona està traçant el seu propi mapa per açò amb l´obra intentem que cada espectador puga també dibuixar el seu propi mapa», explica Juan Mayorga.

Juan Mayorga és filòsof i dramaturg i ha escrit quasi una trentena de textos teatrals propis. Les seues obres s´han representat en més de trenta països de tot el món i han sigut traduïdes a 19 idiomes. Va ser premi nacional de Teatre en 2007 i guanyador de tres premis Max al millor autor. Per la seua banda, Blanca Portillo ha sigut medalla d´or al Mèrit de les Belles Arts, és també Premi Nacional del Teatre l´any 2012 i quatre vegades premiada com a millor actriu en els premis Max.

Per la seua banda José Luis García-Pérez presenta una dilatada experiència tant en teatre, com en cinema i televisió. En un dels seus últims treballs ho hem pogut veure en la pel·lícula Que Dios nos perdone, de Rodrigo Sorogoyen. «Ens trobem davant una extraordinària trobada de dos actors meravellosos i compromesos amb el seu ofici que posen en escena fins a dotze personatges», conclou Mayorga.

El cartógrafo arriba al Teatre El Musical en dos úniques funcions divendres 23 i dissabte 24 de juny a les 20.30h. Entrades a la venda en taquilles del teatre o en www.teatreelmusical.es/entrades a un preu de 12 euros.