22 de junio de 2017
22.06.2017

Tardor torna a l'estudi amb «Patraix»

El nou treball de la banda és un homenatge a valència, un «tornar a casa i redescobrir la ciutat»

22.06.2017 | 01:06
Tardor torna a l'estudi amb «Patraix»

Tres anys després del llançament de «Una ciutat invisible», Tardor torna a l´estudi de gravació. A la fi de l´estiu es desvetlarà el resultat en un LP d´onze cançons que il·lustraran el nou rumb de la banda tant a nivell sonor com narratiu. El disc portarà el títol de «Patraix». Patraix és un barri emblemàtic de la ciutat de València. És un lloc que malgrat la seua ubicació cèntrica conserva el ritme de vida pausat i agradable, on el temps avança a una altra velocitat, on la gent sembla tindre un vincle fort amb els seus carrers. Per al grup, «Patraix» significa tornar a casa i redescobrir la ciutat pròpia, trobar els significats més profunds en les coses més properes. És, per tant, un homenatge a València, saber que estàs on vols estar, construir una llar. El nou treball confirma l´evolució que la banda va iniciar entre el primer i el segon disc.
«Hem begut de referents més clàssics, sense complexos. Els ritmes ara són més reposats i les guitarres han cedit protagonisme als teclats i altres elements instrumentals. No obstant, l´essència de les cançons continua sent la mateixa: les melodies són la base de tot», aprofundeixen des del grup.

El disc serà també la representació d´un gir cap a la maduresa dels membres de Tardor, no només com a músics: «Sempre escrivim sobre allò que vivim i la nostra vida a dia de hui és molt diferent a com era quan vam compondre ´Una ciutat invisible´. Les lletres són un reflex de tot això. Ara ja no ens fem tantes preguntes: tenim les nostres respostes. No són ni millors ni pitjors que les de cap altre, però són les nostres. L´assertivitat és un terme clau en el nou discurs del grup».

Per assolir el repte d´un disc tan especial, la banda s´ha envoltat d´un equip de professionals de luxe. La producció correrà a càrrec de Ricky Falkner, un dels productors més prestigiosos, que ha treballat amb grups com Love of lesbian, Lori Meyers, Miss Caffeina, Iván Ferreiro, Zahara o Modelo de Respuesta Polar, entre d´altres.

A més, els membres de Tardor també han pres una decisió transcendental dins de l´estructura de la banda. «Durant el procés de composició, ens vam adonar que l´evolució que estàvem experimentant a nivell musical requeria de més elements. Teníem clar que si incorporàvem un músic volíem que fóra algú que aportara el seu talent però que alhora estiguera integrat en la dinàmica de confiança i amistat del grup», comenten des de la banda. Així doncs, a la formació clàssica constituïda per Alexandre Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra) i Tono Hurtado (baix), es va incorporar un nou membre: Yeray Calvo.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine