La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que des del passat 10 de juliol està celebrant la seua trobada d´estiu, sota la direcció del director convidat Pablo Rus Broseta, tanca aquesta trobada amb la celebració de quatre concerts en diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. La plantilla de la Jove Orquestra en aquesta Trobada ha sigut de 80 músics menors de 26 anys, ja que aquesta formació té com a objectiu contribuir a la formació de músics menors de 26 anys celebrant trobades i tallers dirigits per destacats professors. En aquesta trobada el director convidat és Pablo Rus Broseta i el director assistenta José Vicente Leal

Com a cloenda d´aquesta trobada la Jove Orquestra oferirà quatre concerts el 25 de juliol en Biar, el 26 de juliol a l´Auditori de Peníscola, el 27 de juliol al Teatre Romà de Sagunt dins de la programació del festival Sagunt a Escena i per últim el 28 de juliol al ADDA d´Alacant.

El programa d´aquests concerts és el següent , de Claude Debussy «Prélude à l´aprés-midi d´un faune»; de Maurice Ravel «La Valse» i de Dimitri Shostakovich la «Simfònia nº 10». Probablement en les antípodes d´aquestes idees es trobe Dimitri Xostakóvitx. Els esdeveniments polítics i socials entorn de la seua música només ens descobrixen una part del seu missatge.