Andanzas, segell de dansa adscrit al TNT de Sevilla, Centre d´Investigació Teatral, arriba hui a Sagunt a Escena amb la seua nova producció «Amazonas». «Amazonas» suposa «una decidida aposta per dotar al flamenc de nous llenguatges i aprofundir en les seues possibilitats dramatúrgiques», segons fons de Sagunt a Escena.

«Amazonas» suposa un «salt qualitatiu al dur a escena un elenc constituït per deu dones bailaores, cantaores, actrius i músiques... Una aposta valenta per introduir al flamenc nous elements i potenciar a la dona en territoris quasi vedats per a ella». Es tracta d´un espectacle que reuneix diversos llenguatges de les arts escèniques, com teatre, flamenc, dansa i música no utilitzada habitualment en el flamenc; «tot al servei d´una llegenda universal com és la del poble mític de les guerreres amazones».

El muntatge representa en si mateix una valenta i decidida aposta pel gènere femení amb la presència d´una desena de dones en escena provinents de diferents àmbits -flamenc, música, teatre...-així com la directora, la dramaturga, la coreògrafa i a figurinista confirmen dit aspecte. Andanzas presenta amb «Amazonas» el seu tercer muntatge, després de la gran acollida obtinguda amb «Aleluya erótica» i «Última parada».