La Companyia de Teatre El Micalet representara a Sagunt a Escena, el proper 2 d'agost, «Hamlet Canalla», una coproducció amb l'Institut Valencià de Cultura que interpreta un text de Manuel Molins. El valencià vol, amb el seu text, regirar la visió d'un dels personatges teatrals més grans de la història, d'aquest messies que ho fa tot per «salvar» el seu poble.

A l'obra, fan els seus papers dos dels grans actors de l'escena valenciana, Josep Manel Casany i Ximo Solano, que, sota la direcció de Joan Peris, donen vida als personatges. Ximo Solano és un Hamlet actual i Josep Manel Casany és Ofèlia, l'actor, Gertrudis, Horaci i l'Espectre.

Aquest últim ha estat finalista als premis MAX com a millor actor protagonista per aquest espectacle teatral.

L'obra es va estrenar l'octubre passat al Teatre Micalet de València i vol mostrar una nova visió de Hamlet, parlant a l'espectador de la complexitat que té la tragèdia i de valors d'actualitat permanent a la nostra societat com és la venjança.

L'altra cara del protagonista

Els personatges prenen papers diferents dels del clàssic. Hamlet hi és ara un maltractador de dones, assassí, que s'aprofita dels febles i que lliura el seu poble a l'enemic. Un «heroi» que sacrifica tots i totes els que té al voltant per la seua «missió». Amb aquesta perspectiva el que vol la companya és «regirar la visió d'un dels personatges teatrals més grans de la història, d'aquest messies que ho fan tot per «salvar» el seu poble».

L'obra es representarà en valencià a les 20:30 hores del dimecres que ve al centre cultural Mario Monreal de Sagunt. L'entrada a l'actuació de la companyia valenciana costa set euros.

Amb aquest text del valencià Manuel Molins, la companya pretén que el públic que veja l'obra es pose dins la pell dels més «febles»: què sent Ofèlia cap al seu maltractador, per què Gertrudis es comporta d'aquella manera, què pensa l'actor quan Hamlet està assetjant-lo?.

Tots són preguntes que sorgiran d'aquest espectacle que aterra el dimecres a la programació de Sagunt a Escena i estrena l'oferta del festival del mes d'agost.