Els particulars sons de Mireia Vives i Borja Penalba seran demà els convidats de luxe de «Ressonna», el nou festival que ha impulsat a Sagunt una associació local per tal d´ omplir de cultura els carrers de la ciutat durant tot l´ estiu amb espectacles gratüits.

L´ actuació d´ aquesta reconeguda parella que va guanyar el Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura és un dels máxims reclams d´ aquest nou certamen que es prollongarà durant tot el més d´ agost i que, de moment, ha tingut molt bona acollida. Així ho explicava a Levante-EMV Fran Nájera, un dels responsables de Sagunt Reviu, la entitat que ha impulsat el certamen «d´ una manera totalment altruista», segons apuntava. «El nostre objectiu és completar l´ oferta del festival «Sagunt a Escena» i que la cultura impregne la ciutat durant l´ estiu. Que la gent tinga clar que a Sagunt els caps de setmana va a trobar sempre un bon ambient, amb propostes diferents que aprofiten els racons tan bonicos que té la ciutat i que molta gent desconeix».

Aquesta fórmula ja va tindre éxit la passada primavera, quan Sagunt Reviu va impulsar el festival «Raconets», amb actuacions per Ciutat Vella. Ara, la seua proposta passa per oferir un espectacle principal junt al Teatre Romà a les 21 hores que està sempre precedit per un altre d´ animació que es fa en diversos punts de la ciutat amb 30 ó 60 minuts d´ antelació. Això, sempre que hi ha actuació de Sagunt a Escena, abans de que comence l´activitat en el Teatre Romà, i algunes vegades, inclús després de gaudir en les grades d´ eixe monument nacional.

A l´ hora de programar, a més de comptar amb músics locals com el reconegut bateria Paco Casas i els experimentats Germans Caballer i Amics, Sagunt Reviu ha lograt la colaboració del grup de teatre Ars Dementia, que demà mateix sobre les 20,30 hores, representarà a la plaça Cronista Chabret un fragment dels seu muntatge «Religados» i tornarà a oferir un altre treball el dia 18.

Però l´ oferta és molt ampla i inclou a Mar Lozano i Andrés Tamarit el dia 12, Dixie Jumble el dia 15, Germans Caballer el dia 18, Tumba Swing / La Sal que ens ha partir el 19, Isra Maldonado el 22, Sónica Jazz femení el 24, Josep Lluís Notari i Paco Casas el 25 i Bsoul/ Docks el 26. Tot, en una edició que ha comptat amb la col.laboració de l´ Ajuntament de Sagunt, la Agencia Valenciana de Turisme i diverses empreses locals.