La Jove Orquestra Simfònica (JOS) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) iniciarà la seua nova temporada de concerts el pròxim 1 de setembre a Altea. L'Orquestra Federal, que actuarà baix la batuta del prestigiós director Cristóbal Soler, està formada per 122 joves d'entre 15 i 28 anys que pertanyen a les Societats Musicals (SSMM) de la Comunitat.

Als 97 joves titulars de la JOS que participaran en aquest programa se sumaran els directors assistents de 2017 que són Juan Bautista Pérez, Beatriz Fernández, Daniel Gómez i Pablo Marquès, joves directors amb projecció de les SSMM de la Comunitat. Per a desenvolupar el programa dels concerts i la part pedagògica orquestral a més comptarà amb professors solistes (Orquestra de València i ORTVE) i especialistes de les diferents seccions de l'orquestra.

La unitat artística estarà concentrada del 28 d'agost a l'1 de setembre per a desenvolupar els seus assajos a Paiporta on els seus dos SSMM, La Primitiva i la Societat Unió Musical de Paiporta, exerciran d'amfitriones. El primer concert se celebrarà en el Palau d'Altea a les 20.00h. Les següents actuacions se celebraran el dissabte 16 de setembre a les 19h en l'Auditori Municipal de Paiporta i el diumenge 17 de setembre a les 19.30h en el Palau dels Arts de València.

L'Orquestra Federal va nàixer amb la finalitat de promocionar l'estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l'experiència bandística amb l'objectiu de fomentar l'estudi i la pràctica d'instruments de corda, permetre als estudiants d'este tipus d'instruments actuar sota la direcció dels millors directors d'orquestres així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d'una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al col·lectiu associatiu, entre uns altres.