No hi ha món més meravellós que el aquell que imaginem, eixes històries de tot tipus que, des de ben menuts, ens fan volar i estimar nous paratges, herois i heroines, històries que ens encisen i fan que les hores passen sense adonar-nos, enganxats a uns dels millors hàbits saludables que poden existir. Fomentar la lecturaen els xiquets i xiquetes es pot aconseguir amb unes pautes molt senzilles.

Una de les més recomanades és la de llegir un llibre amb els nostres fills. D´esta manera no sols fomentem els seus hàbits lectora sinò també gaudirem d´un moment junts sense haver de recórrer a la televisió. Si estàs pensant en començar a llegir llibres amb els teus fills o filles aci tens 7 clàssics de la literatura infantil amb els quals podràs començar.

La història interminable

Michael Ende (1973)

Després de robar un misteriós llibre, el xicotet Bastian haurà d´ajudar el jove guerrer Atreyi a salvar Fantasia de les mans del No Res. Els menuts i no tan menuts de la casa gaudiran amb esta meravelllosa aventura, l´obra més recordada de l´autor.

Matilda

Roald Dahl (1988)

Sensible i intel·ligent, Matilda és una lectora constant de sols cinc anys. Tots l´admiren llevat dels seus mediocres pares, que la consideren una inútil. El que més agradarà els xiquets d´este clàssic de la literatura infantil són els asombrosos poders amb els què Matilda es lliurarà a la temible directora Agatha Trunchbull.

El xicotet vampir

Angela Sommer-Bodenburg (1979)

Angela Sommer-Bodenburg començà a relatar en 1979 les aventures d´Anton i el seu amic Rüdiger von Schlotterstein, el xicotet vampir. Les històries narren les anades i tornades d´Anton, Rüdiger i la resta de la família de vampirs. El primer llibre de la sèrie va tindre la seua adaptació a la gran pantalla en l´any 2000.

Momo

Michael Ende (1973)

L´autor de ´La història interminable´ compta en el seu haver amb altres amb títols perfectes per a llegir amb els més xicotets de la casa. En este cas ens presenta a Momo, una xiqueta òrfena que viu en les ruines d´un amfiteatre i té l´habilitat de saber escoltar. Gràcies a eixa habilitat, Momo és capaç de trobar respostes a tots els problemes de qui amb parla amb ella. Però tot això canvia amb l´arribada dels extranys Homes Grisos, capaços de fer que la gent s´oblide de tot menys de la seua obsessió per estalviar.

On viuen els monstres

Maurice Sendak (1963)

Un xiquet anomenat Max descobrirà el meravellós món dels monstre després de dedicar-se a fer entremaliadures amb la seua clàssica disfressa de llop. Un clàssic de la literatura infantil que ha encisat a milions de xiquets i xiquetes en tot el món.

Alicia al país de les meravelles

Lewis Carroll (1865)

Molt abans que el clàssic de Disney veiera la llum , Lewis Carroll va deleitar a majors i xicotets amb este clàssic de la literatura de la literatura infantil. Les històries d´Alicia, el Conill Blanc i el Barreter, de sobra conegudes per tots, arribaren a ser utilitzades en àmbits tan dispars com les matemàtiques o la psicologia.

El petit príncep

Antoine de Saint-Exupéry (1943)

El clàssic entre els clàssics. Els menuts adoraran llegir amb tu esta entranyable història que tants aprenentatges ha deixat en grans i menuts. Este innocent conte narra la història d´ un pilot que es troba perdut al Sàhara i que, per a la seua sorpresa, es troba amb un xicotet príncep procedent d´un altre planeta.