La prestigiosa artista i mestra de pintura Carme Mateu ha coordinat, un any més, un projecte conjunt per a l'alumnat de l'Escola d'Arts i Oficis d'Aldaia, el resultat del qual és una mostra homenatge a l'impressionista Monet, que ara ompli les estances nobles del Castell d'Alaquàs.

Algunes de les grans obres del que és considerat el mestre d'aquest gènere, que habitualment es mostren al Museu de la Orangerie de París, s'han reproduït a través d'un treball en equip. Un total de 57 persones, del grup d'alumnat de Mateu, ha col·laborat per a crear 13 peces (dos grana panells i altres de grandàries més convencionals) que conformen una exposició per al Castell, fins al 21 d'octubre. La mostra s'ha inaugurat dins de la programació de les festes majors de poble. A l'apertura assistiren tant Mateu com gran part de l'alumnat, els alcaldes dels dos pobles, Elvira Garcia i Guillermo Lujan així com els edils de Cultura, Toni Saura i Empar Folgado, d'Alaquàs i Aldaia, respectivament.

Segons explica Mateu, per a fer els treballs, l'alumnat participant s'ha dividit en grups en funció de les seues aptituds i preferències. Una part ha dibuixat la base de cada obra, altra part ha 'manxat' i la resta ha perfilat els detalls de cada obra.

El projecte es va gestar al curs 2015-2016 i, de fet, l'exposició es va estrenar a Aldaia a novembre de l'any passat. I com que l'Escola d'Arts i Oficis té un percentatge d'alumnat elevat d'Alaquàs, per tercer any, el fruit del seu treball arriba al Castell.

«És un treball molt costós perquè algunes peces físicament són molt grans i tenen un colorit molt especial la qual cosa fa que hagen de dialogar i posar-se d'acord. Era un projecte molt atrevit que ens ha ensenyat moltes coses com, per exemple, que la genialitat de Monet és irreproduïble», valora Carme Mateu.

Els quadres ocupen les principals sales nobles i després hi ha una altra instància amb una xicoteta mostra de fotografies de l'artista i el seu context històric, a més una part final on es projecta un vídeo.

El grup d'Alumnat de Mateu treballa ja en un projecte nou basat en la figura de Van Gogh que en novembre s'estrenarà a Aldaia i en 2018 viatjarà a Alaquàs.

L'Escola d'Arts i Oficis d'Aldaia té uns 200 alumnes i està dirigida per Marta Tàrrega. A banda dels fons que generen les persones inscrites, des de fa dos anys, el consistori d'Aldaia compra una part de l'obra que generen els grans projectes per tal de tindre ajudes per a materials. Carme Mateu ha explicat que enguany han proposat al consistori d'Alaquàs que compre alguna peça també.