09 de septiembre de 2017
09.09.2017

Ritmes de mar comuns

La trobada de música del mediterrani programa un cartell únic en el Palau - Maria del Mar Bonet oferirà un preàmbul al festival el dia 8 en el Principal

09.09.2017 | 04:15
Ritmes de mar comuns

A més d´un mar comú, la Mediterrània és una forma d´entendre la vida, i per extensió la cultura, on la música juga un paper determinant. Eixe constant cresol de cultures i músiques on caben tots els estils i fusions conforma la programació de la nova edició de la Trobada de Música del Mediterrani-Mostra Viva.

El festival se celebrarà de l´11 al 14 d´octubre en el Palau de la Música de València encara que tindrà un preàmbul de luxe el dia 8 d´octubre en el Teatre Principal amb l´actuació de Maria del Mar Bonet.

L´edició d´enguany de la Trobada s´ha proposat oferir un diàleg entre músics i músiques del Mediterrani per apreciar la gran proximitat i diferències dels diversos corrents musicals del Mare Nostrum, amb les seues singularitats, però també, les interconnexions que entre elles existeixen i les seues múltiples possibilitats de fusió.

Fusió
El festival confrontarà tendències i estils amb dues actuacions per jornada. El dia 11 tindran lloc els concerts dels grups NES i VerdCel. El primer està format per músics francesos i una cantant algeriana. Formats en Berklee i residents a València el seu estil ofereix una fusió entre la música ètnica, el jazz, el pop i la música culta.

El grup d'Alcoi VerdCel, per la seua banda, ofereix una mirada molt particular i revisada de la música d´autor.
Un dia després la banda italiana Stefano Saletti & Picola Banda Ikona contrastarà amb el Cant d´Estil d´Apa, la qual cosa permetrà reconèixer les arrels més singulars a través de dos corrents de profunda tradició cultural i musical.

Kristi Stassinopoulos i Stathis Kalyviotis acostaran al Palau de la Música la versatilitat de la música grega, colors i tonalitats. Es trobaran amb el pop o la cançó d'autor d'arrel llatina i flamenca del valencià El Cifu.

La combativa cantant marroquina del Rif Silya Zani al costat del grup valencià Mox, coneguts per fusionar la música tradicional valenciana amb el rock, actuaran el dissabte 14 en un concert a l´aire lliure que se celebrarà en el Jardí del Turia. La Trobada conclourà el diumenge 15 amb un concert de música de cor i banda en el claustre de la Nau.

Entrada lliure
Tots els concerts seran gratuïts fins a completar l'aforament de la sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música. Per al coordinador de la Trobada, Lluís Miquel Campos; amb aquesta edició la Trobada vol oferir una visió àmplia de tot el que la música mediterrània està oferint actualment a nivell mundial, la qual cosa demostra el seu gran potencial cultural i artístic.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine