Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

No és suficient

Cartells, eslògans, escrits llegits en veu alta a les places de les ciutats, recollida de firmes i concentracions, clams i llàgrimes. Una lluita extraordinària per la dignitat. Encomiable, però encara no és suficient.

Pronunciaments de membres d´associacions diverses, declaracions als mitjans de comunicació, i 60 segons de mutisme per una vida arrancada. Esforços titànics per resistir però no, encara no és suficient.

En mig any, desenes de dones assassinades a mans d´uns botxins amb els quals una vegada van compartir l´aire.

La tràgica realitat ens diu que ja no disposem de temps i que els intents de la societat civil per salvar les dones de la condemna a mort són insuficients. Cada dia, estranyament, dins dels nostres pobles i ciutats de milions d´ulls, una bèstia aconsegueix passar desapercebuda i llançar-se contra una dona per destruir-ne el futur i el dels éssers que l´estimen.

Parlem clar: sovint són les nostres mirades esbiaixades i els llavis cosits qui assenyalen a l´assassí l´escletxa per on pot entrar a matar.

Que en l´àmbit privat o en el públic, la dona encara es veja exposada, mutilada verbalment, palpada visualment, és el paisatge que hem construït perquè els nostres descendents cresquen convençuts que ells també tenen dret a delectar-se amb acudits sobre esposes estúpides o veïnes excitants. Que es fomente un masclisme banal subtil i fins i tot excusat, és la pedra que ha anat adobant el camí que porta, en massa casos, al cementeri.

No. S´ha de fer molt més.

És hora que els governants deixen de costat càbales electorals i misèries de saló, miren de cara el terror i centren totes les forces a eximir unes ciutadanes de la sentència de mort dictada per jutges demoníacs. Sense una intervenció contundent de qui s´entén que ens representa i ens gestiona la vida, tots els esforços podran ser valuosos però resultaran testimonials.

Exigim passos contundents en una mateixa direcció inequívoca, lleis que ens protegisquen i sentències que netegen la societat de les bandades de llops sanguinaris i les seues corts. Volem mitjans de comunicació respectuosos, polítiques avançades, exèrcits de professionals repartits pertot arreu, educació als centres escolars i una sanitat que detecte i diagnostique per poder anticipar-nos al drama. I pressupostos generosos destinats a portar-ho endavant. Reclamem respecte i seguretat. Reclamem llibertat.

Ens hi va la vida.

No és suficient?

Compartir el artículo

stats