La quinzena edició del Catacumba Film Festival està a punt de vore la llum. Serà a partir del 31 d'octubre i fins el diumenge 5 de novembre al Teatre Capitoli de Godella. Este festival de cine underground, clandestí i experimental, projectarà 45 curtmetratges durant estos dies, a més de les activitats paral·leles consistents en concerts de música, el concurs internacional de crits, un col·loqui sobre la situació actual del cinema i els hàbits de consum, etc.

Enguany s'han rebut més de 1.500 treballs de 70 nacionalitats diferents. Hi haurà una borsa total de 1.750€ en premis, distribuïts en diferents categories: secció oficial (premi del jurat, del públic, millor actriu i millor actor), secció 'Curtmetratge més entranyable', secció 'Lo que mola es el Stop Motion (premi al millor curt en SM, animació SM, personatge SM i innovació), i secció Valenciana Cinema.

En la seua XV edició, el festival Catacumba pretén arreplegar propostes cinematogràfiques independents que oferisquen una mirada alternativa creada a partir de la transversalitat que permet el llenguatge cinematogràfic. Obres que d'alguna manera suposen una subversió a la moral, desarticulen les repressions i les nostres filies i fòbies, i que evidencien els defectes estructurals de la societat en la qual habitem. Trobarem propostes que poden conduir-nos cap a models d'expressió diferents que permeten retornar al cinema narratiu la categoria expressiva que pretén convidar a la reflexió.