Emilio Cárdenas s'ha proclamat guanyador de la II edició del Concurs de pintura ràpida a l'aire lliure «Pintor José Manaut», un premi dotat amb 700 euros que fou lliurat aquest cap de setmana en un acte celebrat en els Mausoleus Romans de Llíria. El segon premi, de 500 euros, ha sigut para José Arnau, seguit d'un tercer premi de 300 euros per al treball de Juan Antonio del Camp.

Un total de 22 participants es varen congregar en la plaça Major per a pintar les seues obres, prenent com a escenari els carrers i espais de Llíria. A través de diferents estils, els artistes havien d'arreplegar en les seues creacions la idiosincràsia de la localitat: les seues gents, el seu patrimoni històric, el paisatge local i l'essència liriana.

Aquest certamen cultural fa homenatge a l'artista nascut a Llíria José Manaut (1898-1971). Una exposició amb algunes de les seues obres s'exhibeix en el Forn de la Vila fins al pròxim 11 d'octubre. El proper 5 d'octubre es presentarà el llibre Las horas muertas, que arreplega els diaris i dibuixos realitzats pel pintor durant la seua reclusió en Porlier i Carabanchel.