Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluch: "Vull que eixiu d´ací perdent la por a la paraula ´càncer´"

Lluch: "Vull que eixiu d´ací perdent la por a la paraula ´càncer´"

La prestigiosa investigadora i oncòloga valenciana especialitzada en càncer de mama, Ana Lluch, va captivar dimarts l´auditori de la Casa de la Cultura d´Alzira. El nombrós públic assistent a la segona sessió del Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d´Alzira 2017 va escoltar atentament la ponència de la cap del servei d´Oncologia i Hematologia de l´Hospital Clínic Universitari de València.

Sens dubte, va ser una xarrada molt didàctica, pròxima i, sobretot, plena d´esperança pel que fa a la lluita contra el càncer. Presentada pel doctor Blas Ballester -oncòleg i cap de la unitat de mama de l´Hospital de la Ribera-, Ana Lluch va començar explicant "el meu objectiu és que eixiu d´ací perdent la por a la paraula càncer".

Per a fer-ho, va oferir xifres tan positives com que actualment el 80-90% dels cassos de càncer de mama es curen. A més, els exemples dels avanços aconseguits al llarg dels darrers 10 anys van ser una part important de la seua exposició: els tractaments preventius depenent d´estudis genètics, les cirurgies menys agressives i els tractaments personalitzats basats en la biologia molecular han revolucionat la manera de lluitar contra el càncer de mama durant els últims anys i ens fan pensar d´una manera optimista en l´evolució de la investigació a curt termini.

L´oncòloga, ferma defensora de la sanitat pública, va apel·lar a la importància de la inversió en investigació i a la responsabilitat tant de la classe política com de la ciutadania per a no malbaratar els recursos d´una sanitat a l´abast de tots els malalts i que paguem entre tots.

Ana Lluch va respondre amb molta empatia i bon humor davant d´un públic molt agraït que va exposar dubtes i va plantejar nombroses preguntes. Entre altres temes proposats pels assistents, es va parlar de la importància de l´atenció primària i dels programes de prevenció per a detectar els cassos de càncer en l´estadi més incipient de la malaltia, així com de la importància de l´associacionisme pel que fa al càncer de mama, ja que -va explicar l´oncòloga- «molts dels avanços en els tractaments són fruit de la pressió que han fet les associacions de malaltes amb les seues exigències», una pressió que no poden exercir els malalts d´altres tipus de càncer.

Compartir el artículo

stats